Ingezonden persbericht

Website en tv-programma over conferentie Spirit in Business

HILVERSUM, 20021002 -- De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) zendt op zondag 6 oktober a.s. op Nederland 1 een impressie uit van de conferentie Spirit in Business. Gelijktijdig gaat een website van start met samenvattingen van alle sprekers.

In april 2002 startte in New York het Spirit in Business-netwerk. Ongeveer 600 leidinggevenden uit het internationale bedrijfsleven ontmoetten elkaar en wisselden informatie en ervaringen uit, gedurende een driedaagse conferentie, over hoe zij spiritualiteit in hun leidinggeven aan ondernemingen integreren en daardoor betere resultaten boeken.

De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) zendt op zondag 6 oktober a.s. op Nederland 1 een impressie uit van deze conferentie. Op zaterdag 12 oktober om 13.20 uur eveneens op Nederland 1 wordt het programma herhaald.

In de impressie vertellen mensen over hun motieven, en positieve en negatieve ervaringen met het integreren van spirituele inzichten en methoden in hun werk. Deze mensen zijn:
* de heer S.N. Goenka - voormalig zakenman en meditatieleraar,
* mevrouw Barbara Krumsiek - CEO Calvert Group (beleggingen),
* de heer Peter Senge - oprichter Society for Organizational Learning,
* mevrouw Kiran Bedi - plv. chef New Delhi Police Force, en
* de heren Andrew Ferguson en Sander Tideman - initiatiefnemers, organisatoren en bestuurders van het Spirit in Business World Institute
In augustus vond de start van de Europese tak van dit netwerk plaats in Nederland, met een private conferentie met een aantal van dezelfde mensen als in New York deelnamen, maar ook met veel Nederlanders. Van de laatste gebeurtenis maakte de BOS een samenvatting in de vorm van een webproject dat vanaf zondag 6 oktober via haar website www.boeddhistischeomroep.nl of www.buddhistmedia.com te volgen is.



Ingezonden persbericht