Provincie Zuid-Holland

Persbericht

26-09-2002
Gedeputeerde Houtman houdt spreekuur in Ouddorp

Op woensdag 9 oktober houdt gedeputeerde Houtman spreekuur in Restaurant Maritiem De Punt, De Punt 3 in Ouddorp, van 18.o0 tot 20.00 uur. De provincie organiseert regiospreekuren op wisselende locaties, om Zuid-Hollandse inwoners de gelegenheid te bieden hun vragen en/of wensen rechtstreeks voor te leggen aan een bestuurder.

Elke regio in Zuid-Holland heeft een eigen `gebiedsgedeputeerde'. Voor Goeree-Overflakkee, onderdeel van de regio Zuid, is dat Rinus Houtman. Hij heeft naast de regio Zuid-Holland Zuid, ook het Groene Hart, integraal jeugdbeleid, cultureel erfgoed en de planning en uitvoering van verkeer en vervoer in zijn portefeuille. Belangstellenden kunnen in een persoonlijk gesprek hun ideëen laten weten, opmerkingen maken of vragen stellen over diverse onderwerpen. In verband met de voorbereiding van het spreekuur wordt u verzocht zich van tevoren aan te melden dit kan tot dinsdag 8 oktober 12.00 uur via telefoonnummer 070 441 70 13. Voor meer informatie over de provincie Zuid-Holland: www.pzh.nl.

Op Goeree-Overflakkee werkt de provincie samen met de partners in de regio aan een vitaal platteland. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld de ontwikkeling van plannen voor verblijfsrecreatie, voor landbouw en natuur, gecombineerd met waterberging en voor extensieve recreatie. Ook de verkeersveiligheid op het eiland heeft de aandacht. Daarnaast draagt de provincie bij aan de ruimtelijke inrichting van het gebied door de uitvoering van projecten uit het streekplan Zuid-Holland Zuid. De realisatie van een integrale zoetwatervoorziening aan de noordrand van het eiland is zo'n project. Verder steunt de provincie initiatieven uit de streek door initiatiefnemers van verschillende projecten bij elkaar te brengen en de uitvoering ervan te ondersteunen.