Stadsdeel Amsterdam-Noord

7/10/2002 - Raadsinformatie online
Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft een Bestuurs Informatie Ondersteunend Systeem (BIOS) ontwikkeld. Dit systeem is bedoeld voor raadsleden, instellingen, bedrijven, burgers en medewerkers van het stadsdeel. Zij kunnen met het BIOS notas, verslagen, besluiten en agendas van de commissies en de Raad van Stadsdeel Amsterdam-Noord inzien. Tijdens de raadsvergadering van 9 oktober a.s. wordt het BIOS gelanceerd.

Het BIOS zal via internet (www.noord.amsterdam.nl) te ontsluiten zijn. Het informatiesysteem bevat een geavanceerd zoeksysteem; door het invoeren van een of meer criteria kunnen bepaalde stukken worden opgezocht. Met de invoering van het BIOS wil Stadsdeel Amsterdam-Noord de transparantie van de bestuursvoering vergroten. Raadsleden beschikken met het BIOS over meer achtergrondinformatie en leggen zo makkelijker verbanden met het bestaande beleid.

De openbare raadsvergadering van woensdag 9 oktober begint om 19.45 in de raadszaal van het stadsdeelhuis aan het Buikslotermeerplein 2000. Stadsdeelvoorzitter Marijke van Schendelen zal het BIOS introduceren. De voorzitter van de raad, Joke Peppels, zal een korte demonstratie geven van het gebruik van het BIOS.