Gemeente Vlieland



- Zijne Koninklijke Hoogheid prins Claus der Nederlanden overleden Condoleance
In de hal van het gemeentehuis, Dorpsstraat 127, ligt vanaf woensdag 9 oktober een condoleanceregister. U kunt het register dagelijks van 9 uur tot 12 uur en op dinsdag tevens van 14.00 tot 16.00 uur tekenen. Voor het condoleren via internet kunt u het condoleanceregister tekenen op de website van het Koninklijkhuis. Kijk op www.koninklijkhuis.nl

Vlaggen

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft voor de periode tot het bijzetten in het familiegraf in Delft de volgende vlaginstructie uitgevaardigd:

De regering heeft alle officiele feestelijkheden afgelast. Tot aan de begrafenis hangen op alle rijksgebouwen de vlaggen halfstok. De gemeente Vlieland sluit zich bij deze instructie aan en vlagt tot en met 15 oktober, de dag van de uitvaartdienst en de bijzetting, met uitzondering van zondag 13 oktober, vanaf het gemeentehuis.

Vlaginstructie particulieren

Voor particulieren is geen vlaginstructie uitgevaardigd. Zij kunnen in navolging van de rijksgebouwen de vlag in deze periode halfstok hangen. Particulieren mogen zelf beslissen wat ze doen. De vlag kan halfstok maar mag ook voluit gehangen worden met een zwarte wimpel. Op de koninklijke paleizen wordt de koninklijke standaard van een zwarte wimpel voorzien.

Gebruik van de vlag in het algemeen als teken van rouw van de gebruiker

Bij het halfstok hijsen in een verticale vlaggenmast wordt de vlag eerst tot de top gehesen waarna deze langzaam wordt neergehaald totdat de onderzijde van de broeking tot de helft van de masthoogte is gekomen. Bij de neerhalen van de halfstok van de verticale vlaggenmast wordt deze eerst langzaam naar de top gebracht en daarna op dezelfde wijze omlaag gebracht.
Bij schuine vlaggenstokken van twee tot drie meter wordt de bovenzijde van de vlag 25 tot 50 centimeter onder de knop bevestigd.