Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Aankondiging inspraak op het peuterspeelzaalbeleid

Voor peuterspeelzaalwerk, dat een onderdeel van het jeugd- en jongerenbeleid vormt, is vooralsnog geen stadsdeelbeleid vastgesteld.T.b.v. de onderlinge afstemming tussen voorzieningen voor jeugd en jongeren, is het van belang hier verandering in te brengen, met name omdat er voor de overige onderdelen van het jeugd- en jongerenbeleid wel beleid is ontwikkeld. De visie van het stadsdeel op het beleid voor peuterspeelzaalwerk in Stadsdeel de Baarsjes is vastgelegd in de notitie méér dan spelen - peuterspeelzaalwerk in Stadsdeel de Baarsjes.

De primaire doelstelling van het peuterspeelzaalwerk in Stadsdeel de Baarsjes luidt als volgt: het optimaal toerusten van peuters, opdat ontwikkelingsachterstanden verminderen en de stap naar het basisonderwijs vergemakkelijkt wordt. Om de primaire doelstelling te behalen en gesignaleerde knelpunten weg te nemen, stelt het Dagelijks Bestuur een aantal te treffen maatregelen voor, namelijk:


* Het uitbreiden van het aantal peuterspeelzaalplaatsen in Stadsdeel de Baarsjes, op voorwaarde dat het stadsdeel er in slaagt om voldoende externe gelden voor uitbreiding aan te trekken.


* Het voeren van een helder verwijzings- c.q. toelatingsbeleid voor peuterspeelzalen in Stadsdeel de Baarsjes, opdat slechts kinderen op de Voorschool-peuterspeelzaal worden toegelaten van ouders bij wie de intentie bestaat om hun kind het volledige Voorschoolprogramma te laten doorlopen.


* Het aanpassen van de vergunningen van peuterspeelzalen, die qua ruimte vijftien kinderen op kunnen vangen, maar tot op heden geen aanvraag tot vergunningswijziging bij het stadsdeel hebben ingediend.


* Het verhelderen van de financieringswijze van en het maken van heldere productafspraken omtrent peuterspeelzalen in Stadsdeel de Baarsjes.

Wie meer wil weten over de visie van het Dagelijks Bestuur op het beleid voor peuterspeelzaalwerk in Stadsdeel de Baarsjes kan de beleidsnotitie inzien op de volgende plekken:


· Publieksvoorlichting stadsdeelkantoor De Baarsjes, Baarsjesweg 224;

· Het Wijkcentrum, Mercatorplein 17;


· Openbare bibliotheek Mercatorplein, Mercatorplein 89;

· Buurthuis De Tulp, Postjeskade 200;


· Buurthuis Chassé, Chasséstraat 91 ;


· Buurthuis De Tagerijn, Balboastraat 18;


· Tiener- en jongerencentrum De Zuidpool, Vasco da Gamastraat 19.
De beleidsnotitie is op deze plekken in te zien van woensdag 9 oktober tot en met woensdag 6 november a.s. Als u wilt reageren op de notitie, dan kunt u uw reactie tot en met vrijdag 8 november sturen naar Stadsdeel de Baarsjes, t.a.v. M. Landwehr, Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam.

Na de inspraakperiode zal het Dagelijks Bestuur de beleidsnotitie, mogelijk gewijzigd als inspraakreacties daar aanleiding toe geven, voorleggen aan de Stadsdeelraad ter vaststelling. De notitie wordt dan eerst besproken in de Raadscommissie van 11 december 2002. Als u op deze vergadering wilt inspreken, kunt u dat melden bij het secretariaat Welzijn, op telefoonnummer 5892.489 of 5892.490. Voor nadere informatie over de notitie méér dan spelen- peuterspeelzalen in Stadsdeel de Baarsjes kunt u contact opnemen met Martine Landwehr, beleidsmedewerker Welzijn, op telefoonnummer 5892.599.

---

© Stadsdeel De Baarsjes - 08/10/2002