Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) Persbericht 10-09-2002

Grote belangstelling voor deelname Dag van de warme bakker

Onder het motto Lekker neuzen bij de warme bakker wordt voor de derde keer de Dag van de warme bakker georganiseerd op woensdag 9 oktober. De Dag van de warme bakker is met enthousiasme ontvangen door de zelfstandige brood- en banketbakkers. Behalve de individuele bakkers, haken ook commerciële organisaties zoals het Echte Bakkersgilde, Heerlijk & Heerlijk, De Gebackerij en Ambachtsbakkers met eigen activiteiten in op de Dag van de warme bakker. Tot nu is bekend van ongeveer 1.000 (banket)bakkers dat ze met activiteiten deelnemen aan deze dag.

Promotiepakket

Medio augustus is aan alle (banket)bakkers een mailing verstuurd met een aanvraagformulier voor een promotiepakket voor de Dag van de warme bakker. Het pakket bestaat uit winkelposters, deelnamekaartjes voor een landelijke publiekswedstrijd, brochure, ballonnen en een kleurplaat. Tevens kunnen de bakkers een handleiding opvragen met daarin tips en adviezen voor het organiseren van activiteiten.

Scala van activiteiten

Van tevoren is geïnventariseerd wat bakkers gaan organiseren. Veel bakkers organiseren een proeverij, doen mee aan de publiekswedstrijd, geven een kijkje achter de schermen, houden demonstraties of organiseren een activiteit met scholen. Uiteraard doen de meeste deelnemers ook een speciaal product (bijvoorbeeld speculaas) in de aanbieding. Met de Dag van de warme bakker wil de organisatie aandacht vragen voor het bakkersambacht, nieuwe klanten aantrekken en jongeren aanspreken om te kiezen voor het bakkersvak.

De warme bakker op de radio

De dag wordt gepromoot middels persberichten in diverse publieksbladen, maar ook met speciale radiospotjes die gedurende 10 dagen voorafgaand aan 9 oktober worden uitgezonden op Radio 10 FM, Sky Radio en Noordzee FM.

Consumentensite

Op de consumentensite www.warmebakkers.nl is uitgebreide informatie te vinden over de Dag. Ook bevat de site een overzicht van de deelnemende bakkers en hun activiteiten. Verder biedt de site voor consumenten informatie over de landelijke prijsvraag, werken in het bakkersvak, recepten en links. Het promotiepakket kan nog worden besteld via faxnummer 0591 - 55 46 24 of telefoonnummer 0591 55 46 28 (zolang de voorraad strekt).

Initiatief

De Dag van de warme bakker is een initiatief van de Commissie Detailhandel Brood en Banket van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). Er wordt samengewerkt met de NBOV, Voorlichtingsbureau Brood, NBC, Echte Bakkersgilde, Ambachtsbakker, De Gebackerij en Heerlijk & Heerlijk.