Rechtbank Leeuwarden



Langkampeerders verliezen geding tegen kapvergunning (gemeente Boarnsterhim)

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 9-10-2002

Burgemeester en wethouders van Boarnsterhim hebben aan de eigenaar van een camping een kapvergunning verleend. Een aantal vaste campinggasten heeft tegen die vergunning bezwaar gemaakt en aan de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, gevraagd om de vergunning te schorsen.

De voorzieningenrechter heeft in zijn uitspraak van 10 september 2002 beslist dat deze langkampeerders wel als belanghebbende bij de kapvergunning kunnen worden aangemerkt, aangezien zij een groot deel van het jaar frequent en langdurig verblijven in de buurt van de te kappen groenvoorzieningen. Het verzoek om schorsing is echter afgewezen. Burgemeester en wethouders hebben de kapvergunning naar het oordeel van de rechter terecht verleend, omdat de kap nodig is voor de herstructurering van de camping en omdat door de kap geen karakteristieke natuurwaarden worden aangetast.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE8424

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=9267&i=32&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...id=9269&i=32&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9269&i=&ti= . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=9267&i=32&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...id=9269&i=32&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=9267&i=32&ti=3 .