Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave woensdag 9 oktober 2002

* VROUW BEROOFD VAN SCHOUDERTAS
Dinsdagavond rond kwart over zes werd een 55-jarige Rotterdamse vrouw op de Vruchtentuin door twee knapen beroofd van haar schoudertas. Het tweetal benaderde het slachtoffer van achteren, rukte de tas van de schouder en rende met hun buit weg in de richting van de Noorder Kerkedijk. In de tas van de Rotterdamse zaten diverse persoonlijke bescheiden, een bankpasje en zo'n zeventig euro.


* ROODLICHT- EN SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag op het Droogleever Fortuynplein een roodlichtcontrole en 's avonds op de Maasboulevard een radarsnelheidscontrole. Tussen half vijf en zes uur negeerden op het Droogleever Fortuynplein tien automobilisten het rode verkeerslicht. Een acceptgirokaart valt binnenkort bij hen in de bus. Op de Maasboulevard werd tussen half negen en tien uur het verkeer in beide rijrichtingen op snelheid gecontroleerd. In totaal hielden 57 van de 1568 passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 142 km/uur.


* OVERVAL SUPERMARKT
Dinsdagavond rond kwart over zeven werd door een met een gummiknuppel bewapende man een overval gepleegd op een supermarkt in de 1e Middellandstraat. De man bedreigde eerst een 19-jarige caissière met de gummiknuppel, maar toen deze de kassa niet snel genoeg opende, liep hij naar een 24-jarige caissière. Ook zij werd bedreigd, moest de kassa openen, waaruit de man een geldbedrag van enkele honderden euro's griste en wegrende. De overvaller werd daarna achtervolgd door een 37-jarige beveilingsbeambte. Ook deze werd bedreigd met gummiknuppel en zag vervolgens dat de man in de Gaffelstraat in een daar geparkeerde auto stapte en wegreed.


* VROUW IN WONING OVERVALLEN
Dinsdagmorgen rond half negen werd een 47-jarige vrouw in haar woning op het Noordplein overvallen door twee gemaskerde en gewapende mannen. De overvallers hadden bij haar aangebeld en meldden, via de intercom, dat zij bouwvakkers waren. In goed vertrouwen, temeer omdat een aantal woningen op het Noordplein in de steigers staan, opende de vrouw de deur, werd vervolgens bedreigd en geslagen met het vuurwapen en moest sieraden en een geldbedrag aan de beide overvallers afgeven.


* MAN BEROOFD VAN HANDTELEFOON
Dinsdagavond rond half elf werden op de Noordsingel, ter hoogte van de Tollensstraat, twee daar lopende mannen, een 36-jarige man uit Tegelen en een 39-jarige man uit Maastricht, belaagd door twee andere mannen. Eén van hen griste de handtelefoon van de 36-jarige man uit Tegelen uit diens hand en sloeg hem tegen de grond, terwijl de andere man trachtte de 39-jarige man uit Maastricht te beroven. Toen dat laatste niet lukte, rende het tweetal met het mobieltje als buit weg in de richting van de Zwart Janstraat.


* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATEROVERLAST

Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde dinsdagmiddag rond kwart over twee, na een melding over een waterlekkage, een onderzoek in een woning op de tweede verdieping in de Donker Curtiusstraat in. De waterlekkage werd veroorzaakt door een in bedrijf zijnde hennepkwekerij. In totaal werden zo'n 220 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en in de loop van de middag vernietigd. Naar de bewoner, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL BOEKHANDEL
Dinsdagmiddag kort na kwart over vijf werd door een met een mes gewapende man een overval gepleegd op een boekhandel aan de Kouwenoord. De man was al even in de zaak, toen hij plotseling een verkoopster beetpakte, haar met het tevoorschijn gehaalde mes bedreigde en sommeerde de kassa te openen. Met een nog onbekend geldbedrag rende de man vervolgens de zaak uit in de richting van de Keizerswaard.


* NEGEN GEWONDEN BIJ BRAND IN WONING
Dinsdagavond rond half twaalf brak brand uit in een portiek van een aantal woningen in de Paul Krugerstraat. Vermoedelijk door brandstichting was de houten trap in brand gevlogen, waardoor de bewoners van de bovenwoningen hun woningen niet meer konden verlaten. Brandweerlieden haalden hen uit de woningen en hadden de brand binnen een kwartier onder controle. Acht bewoners van de bovenwoningen liepen als gevolg van de brand rookvergiftigingsverschijnselen op en werden voor behandeling naar diverse ziekenhuizen in Rotterdam-Zuid vervoerd. Eén bewoner sprong tijdens de brand uit een raam op de eerste verdieping en raakte daarbij eveneens gewond. De brand zelf richtte in de woningen geen schade aan. In de loop van de nacht konden de bewoners, van wie het merendeel na behandeling uit de ziekenhuizen was ontslagen, weer naar hun woningen terugkeren.