Ingezonden persbericht

Hierbij vindt u het persbericht over de nieuwe strategie van PSINet Europe. Voor de complete informatie kunt u kijken op de volgende URL: www.psinet.nl/press/Press_Event.html

PSINet EUROPE MAAKT NIEUWE STRATEGIE BEKEND

'Internet Service Provider' verandert in 'Intelligent e-business Infrastructure' Provider

Amsterdam, 9 oktober 2002 ? Ondanks grote onrust bij datacommunicatiebedrijven maakt PSINet Europe bekend dat het klaar is voor nieuwe investeringen om haar positie op de Europese markt te versterken.

PSINet Europe introduceert haar nieuwe bedrijfsstrategie in Nederland met een nieuwe aanduiding voor haar bedrijfsvoering: 'Intelligent e-business Infrastructure Provider' wordt de vervanger van 'Internet Service Provider'. Nicholas Jeffery, Vice President Marketing licht deze toe: "Onze oplossingen zijn 'Intelligent' omdat we al ruim twaalf jaar ervaring hebben met het vertalen van de wensen van onze klanten naar oplossingen in plaats van standaardproducten. 'E-business' omdat dat de essentie is van waar het tegenwoordig op internet om draait en 'Infrastructure' omdat dat is waar we goed in zijn: het integreren van IP-networking met applicatiehosting en beveiliging in één volledige infrastructuuroplossing voor de klant."

"Er is duidelijk behoefte aan iets nieuws", aldus Jeffery. "Een overgrote meerderheid van de bedrijven beschouwt een e-business-strategie nog altijd als een voorwaarde voor succes in de zogenaamde interneteconomie." De strategie van PSINet Europe is gericht op het verwerven van een leidende positie als onafhankelijke leverancier van 'e-business infrastructure outsourcing'. Om dat te bereiken verschuift PSINet de focus van het leveren van standaardinternetdiensten naar het leveren van complexe IP-oplossingen.

Een nieuwe studie van Forrester, die binnenkort zal verschijnen, wijst uit dat er een blijvende vraag is naar de dienstverlening van PSINet. De budgetten voor outsourcing in Europa zullen blijven groeien, naar verwachting met zo'n 6% in 2003. De belangrijkste groeisectoren op het gebied van managed services zijn IP-VPN's, DSL en Managed (Application) Hosting. Forrester onderzocht het ROI (return on investment) voor de outsourcing van opslagsystemen en concludeerde dat een ROI tot 28% haalbaar is. Voor de outsourcing van e-mailapplicaties ligt zelfs een potentiële ROI van maar liefst 70% binnen bereik. Forrester komt verder tot de slotsom dat het MKB een onderbedeelde doelgroep is in de markt voor outsourcing. Binnen deze doelgroep valt een zeer groot deel van de 7.000 klanten waar PSINet Europe haar diensten aan levert.

"Met de overname van PSINet Europe hebben we een bedrijf gekocht dat ¤700m heeft geïnvesteerd in mensen, datacentres, management/monitoringsystemen en netwerkinfrastructuur", aldus Richard Williams, die zowel investeerder als CEO van PSINet Europe is. De recente stagnatie in de communicatiesector betekent niet dat de behoefte aan internet en e-commerceoplossingen eveneens is gestagneerd. Het betekent wel dat PSINet Europe nu haar het bereik en de scope van haar dienstverlening kan vergroten voor een fractie van de investeringen die nodig waren in de jaren '90. PSINet Europe kan daardoor op het moment scherp concurrerende oplossingen aanbieden vanuit een zeer solide basis. Williams: "Door samen te werken met de grote consultancybedrijven, softwarehuizen en system integrators hebben we een uitstekende positie om de grootste onafhankelijke infrastructuuraanbieder voor netwerk en hosting in Europa te worden."

De recente financiële instabiliteit bij sommige van de grootste spelers op de markt heeft het vertrouwen van klanten in de betrouwbaarheid van outsourcing in het algemeen ernstig geschaad. Een sleutel voor het succes van PSINet Europe is dan ook de financiële stabiliteit van het bedrijf. PSINet Europe is één van de eerste bedrijven in de Internetbranche die een torenhoge schuldenlast van zich af heeft weten te schudden. Anders dan de meeste van haar concurrenten heeft PSINet Europe daardoor meer ruimte om een efficiënt, gezond en commercieel succesvol bedrijf te zijn. Bovendien ziet PSINet Europe zich gesteund door de ervaring en financiële draagkracht van zeer krachtige investeerders.

PSINet Europe zal haar ambities niet alleen middels autonome groei kunnen realiseren. De plannen zijn sterk gericht op een voortdurende verbetering van zowel de reikwijdte als de kwaliteit van de dienstverlening. "PSINet Europe dient als basis voor onze toekomstige investeringen", aldus Williams. "Overnames zullen gericht zijn op het vergroten van ons marktaandeel of het verbeteren van de dienstverlening aan bestaande klanten. We zijn ervan overtuigd dat wij samen met onze businesspartners onze klanten het vertrouwen kunnen geven van een stabiel en hoog niveau van dienstverlening. Bovendien beschikken we over de middelen om onze beloften naar de markt waar te maken."


- EINDE -

PSINet Europe:

PSINet Europe BV is een toonaangevende aanbieder van IP-communicatiediensten voor grote en middelgrote ondernemingen in Europa. Het bedrijf levert bedrijfsoplossingen voor internet, value-added services en neemt complexe IP-oplossingen in beheer. Het dienstenpakket wordt gecompleteerd door een onafhankelijk eigen en zelf beheerd IP-only switched network. Daarnaast exploiteert PSINet Europe vijf geavanceerde datacenters in grote financiële centra verspreid over Europa.

PSINet Europe is volledig eigendom van een joint venture tussen Unicorn Holdings en Israel Corporation (www.israelcorp.com).

Meer informatie over PSINet Europe is te vinden op www.psineteurope.com.