Ingezonden persbericht


"Here comes the Pen in Black"
Volito-inputset van WACOM: elegant design voor elke toepassing aan de pc

Krefeld (Duitsland), 9 oktober 2002 ? In termen van uiterlijk is de gangbare computermuis eigenlijk best saai. Gekluisterd aan een lange kabel slijt de muis zijn dagen meestal op een weinig imposante muismat. Wie zich met meer design wil omringen aan zijn bureau, vindt in de nieuwe Volito van WACOM het passende alternatief. De nieuwe diepzwarte invoerset ziet er niet alleen mooi uit, hij kan ook nogal wat meer dan een gewone muis.

De inputset van WACOM bestaat uit een tablet ter grootte van een muismat met USB-aansluiting en een draad- en batterijloze drukgevoelige pen. De pen maakt niet alleen snel navigeren mogelijk waarbij de gewrichten zoveel mogelijk worden ontlast, maar biedt ook talloze nieuwe toepassingsmogelijkheden. Voor wie niet volledig zonder het invoerapparaat kan werken waar hij aan gewend is, is er in het pakket een bijpassende draadloze en zonder bal uitgevoerde muis bijgevoegd.

WACOM levert bij de inputset maar liefst zes softwarepakketten, voor het bewerken van digitale foto's, het maken van schetsen, het toevoegen van handtekeningen en het invoegen van handgeschreven notities. Gebruikers kunnen hun documenten, foto's en e-mails een persoonlijke tint geven. Deze gebundelde software-programma's zijn volledig afgestemd op het gebruik van de pen en bieden talloze toepassings-mogelijkheden, die met een gangbare computermuis niet mogelijk zijn.

Technische uitvoering
Zowel de pen als de muis zijn uitgevoerd zonder batterij of kabel. De invoerapparatuur wordt via het tablet van voeding voorzien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de door WACOM ontwikkelde en gepatenteerde elektromagnetische resonantietechnologie. Informatie over bijvoorbeeld de intensiteit van de uitgeoefende druk of de exacte positie van de pen wordt met behulp van deze technologie via het tablet naar de computer gestuurd.

Zes softwarepakketten voor toepassing van de pen WACOM levert Volito met zes softwarepakketten. ArcSoft PhotoImpression voor het bewerken van digitale foto's en afbeeldingen, ArcSoft Funhouse voor het maken van grappige fotomontages, JustWrite Office voor het invoegen van handgeschreven notities in Microsoft Word en Excel, PenFlow waarmee Word-documenten van de eigen handtekening kunnen worden voorzien en tegen ongeautoriseerde toegang kunnen worden beveiligd, het teken- en schilder-programma Corel Painter Classic en het computerspel Whiplash.

www.my-volito.com nu van start
Voor de gebruikers van Volito heeft WACOM een eigen homepage opgezet. Ga naar http://www.my-volito.com voor tips en informatie en voor het verzenden van e-cards, het downloaden van underlays voor het tablet en een aantrekkelijke prijsvraag.

Systeemvereisten en beschikbaarheid
Volito is voorzien van een USB-aansluiting en draait onder Windows 98/ME/2000 en XP. De garantietermijn op de Volito inputset is twee jaar.
Volito is vanaf medio oktober 2002 verkrijgbaar via pc-dealers: Esselte (WACOM's distributeur in Nederland, telefoon 00 31 (0) 348 41 50 84) en WACOM's distributeurs in België SDB (telefoon 00 32 (0) 15 459 000) en Tech Data (telefoon 00 32 (0) 2 583 11) voor de prijs van ¤ 64,95 (adviesprijs incl. BTW).


- einde persbericht -

Bijlagen: Persbericht Volito in Word + afbeelding (See attached file: Volito lifestyle_ned.doc)(See attached file: Volito_03.jpg)
Over WACOM
WACOM is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwikkeling, productie en levering van grafische tabletten. In 1988 opende de onderneming haar eerste Europese vestiging in Duitsland. WACOM is bekend geworden met de ontwikkeling van de eerste grafische tabletten met hoge resolutie en een draadloze drukgevoelige pen. WACOM stimuleert het gebruik van de pen al jaren, aangezien deze aanmerkelijke voordelen biedt tijdens het werken met computers. Het eerste product op basis van het penconcept (Lombard) en het eerste penbesturingssysteem (PenPoint) werden ontwikkeld door GO met behulp van WACOM hardware. Sindsdien heeft WACOM OEM-producten geleverd aan talloze producenten. Sinds de uitvinding, ruim vijftien jaar geleden, is de toonaangevende pentechnologie van WACOM gebruikt in meer dan twee miljoen grafische tabletten, LCD-tabletten en pencomputers. WACOM brengt vier productlijnen op de markt. Het Intuos2 grafisch tabletsysteem is bedoeld voor de professionele gebruiker (dtp'er, video-professional, 2D/3D-ontwerper en CAD/CAE-gebruiker). De Cintiq 15X en Cintiq 18SX, het Interactive Pen Display, bestaat uit een LCD-kleurenscherm met een geïntegreerd grafisch tablet voor directe peninvoer op het scherm. Voor de consumentenmarkt biedt WACOM met de voordelige Volito een ideale inputset voor algemeen computergebruik. De Graphire2 Muis- en Pet Set, eveneens voor de consumentenmarkt, is het tablet voor alle grafische toepassingen.
Voor meer informatie over de verschillende producten en diensten van WACOM Europe: http://www.wacom.com

Perscontact:
Sabine Mende
WACOM Europe GmbH
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail smende@wacom-europe.com

Marlous Löffelman
Jeronimus|Wolf BV
Adviseur Public Relations
Telefoon (0344) 677 300
Fax (0344) 677 399
E-mail marlous@jeronimus-wolf.nl