Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht

Grotere veiligheid door directe terugkoppeling

Dynamische snelheidsinformatie bij werk aan provinciale weg

De provincie Noord-Brabant wil de veiligheid bij wegwerkzaamheden verbeteren. Daartoe is op de provinciale weg N 610 (Cuijk-Oeffelt) een proef uitgevoerd met Dynamische Snelheidsinformatie (DSI). Deze proef is zo goed verlopen dat de provincie de mobiele installatie regelmatig wil toepassen. Komende weken zal hij geplaatst worden bij onderhoudswerken aan enige bruggen in de provinciale weg N 625, tussen Empel en Het Wild.

DSI is een innovatieve techniek die de snelheid van de individuele weggebruiker meet. De installatie staat op een aanhanger langs de weg. Iedere passerende weggebruiker krijgt via een monitor direct zijn of haar actuele rijsnelheid te zien. Ook snelheidscorrecties als gevolg van deze informatie worden direct op de monitor zichtbaar.
DSI is niet bedoeld voor handhaving. Deze vorm van verkeersmanagement richt zich op gedragsbeïnvloeding: een beter rijgedrag heeft immers een positief effect op de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers.

Politie kan nog steeds controleren
De politie zal in eerste aanleg alleen toezien hoe het verkeer op het DSI-bord reageert. Als blijkt dat het effect onvoldoende is, wordt alsnog besloten om aanvullend ook snelheidscontroles te verrichten waarbij wel verbaliserend wordt opgetreden. Het DSI paneel komt dus niet de plaats van snelheidscontroles: beide systemen kunnen tegelijk en naast elkaar in bedrijf zijn.




Provincie Noord-Brabant