Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Zie ook RVD: "Geen activiteiten leden Koninklijk Huis tot november"

09/10/02 Koningin bij viering 50-jarig bestaan Institute of Social Studies

Hare Majesteit de Koningin is woensdag 9 oktober in Den Haag aanwezig bij de officiële viering van het 50-jarig bestaan van het Institute of Social Studies (ISS). Het ISS verzorgt post-academisch onderwijs en training aan studenten voornamelijk uit ontwikkelingslanden. Daarnaast verricht het ISS wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sociale wetenschappen gericht op ontwikkelingsvraagstukken. Verder participeert het ISS in een aantal samenwerkingsprojecten met universiteiten in ontwikkelingslanden. Sinds de oprichting in 1952 hebben meer dan 9.000 studenten uit 160 landen deelgenomen aan studieprogramma's van het ISS.

De officiële viering vindt plaats met een academische zitting. De diesrede, getiteld Higher Education in Poor Countries: Post-Monterrey Perspectives zal worden uitgesproken door dr. ir. Jo Ritzen, Vice-President Human Development van de Wereldbank en voormalig minister van OCenW.

Eredoctoraten zullen worden verleend aan drs. Jan Pronk, speciaal VN-ambassadeur en voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking, aan Elinor Osrom, hoogleraar politieke wetenschappen aan de Indiana University en aan Edward Said, hoogleraar vergelijkende literatuurwetenschappen aan de Columbia University.