Ingezonden persbericht


Manifestatie 'Veilig en efficiënt betalen' op woensdagmiddag 9 oktober 2002 te Den Haag

De Raad Nederlandse Detailhandel organiseert dit jaar, samen met de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland, een landelijke manifestatie met als thema 'Veilig en efficiënt betalen'.

Tijdens de manifestatie zullen de uitkomsten van het onderzoek "Afrekenen in winkels 2002" worden gepresenteerd door prof. drs. ing. H.J. Gianotten. Onderzocht zijn zowel de kosten van het betalingsverkeer als de manier waarop consumenten aankijken tegen en omgaan met de diverse betaalmiddelen (contant, PINnen, chippen). Hoe wordt er in de toekomst door consumenten betaald?

Tevens zal aan de heer mr. drs. J. G. Wijn, Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw drs. H. C. J. van der Wielen van De Nederlandsche Bank en de heer drs. W. Koole, van de Consumentenbond, de eerste exemplaren van het manifest over betalingsverkeer worden aangeboden, waarna zij zullen reageren op stellingen over dit onderwerp.

De manifestatie 'veilig en efficiënt betalen' vindt plaats op 9 oktober 2002 in het Crowne Plaza Promenade Hotel te Den Haag, van 14.30 tot 16.10 uur, met aansluitend een borrel.

Om te voorkomen dat anderen de dienst uitmaken tijdens de manifestatie nodigen we u nadrukkelijk uit om zelf aanwezig te zijn of een vertegenwoordiger van uw onderneming deel te laten nemen.

Meld u daarom aan!

Henk Kok
Directeur RND

U kunt u aanmelden voor de manifestatie door het bijgaande antwoordformulier terug te sturen of te e-mailen naar: achterberg@raadndh.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Anouk Achterberg en Carolien Martens Telefoon 070 - 444 25 87 Fax 070 - 317 50 46 E-mail achterberg@raadndh.nl