Technische Universiteit Eindhoven

2 oktober 2002

PERSBERICHT

Finale ontwerpwedstrijd TU Eindhoven
Studententeams in de slag met poolende robots

Ontwerp en bouw een poolrobot die je met behulp van jouw eigen lichaamsbewegingen op afstand kunt besturen. Dat is de opdracht waarmee ruim zeventig studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) verdeeld over veertien teams vorige maand aan de slag zijn gegaan. Woensdagavond 9 oktober vanaf zeven uur moeten ze tijdens de finale bewijzen dat ze die ontwerpopdracht tot een goed einde hebben gebracht. In een toernooi zullen de ingenieurs-in-spe proberen om de poolrobots zoveel mogelijk ballen te laten potten op een poolbiljart van 2 bij 3 meter. Publiek is welkom en mag gratis binnen.

Ontwerpgericht onderwijs
Elk team van vijf studenten heeft zes weken en een zogenaamde toolkit ter beschikking om de ontwerpklus te klaren. Daarnaast mag ieder team voor 35 euro naar eigen inzicht aanvullende spullen kopen. De veertien teams zijn gemengd samengesteld uit studenten van de opleidingen Biomedische technologie, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische bedrijfskunde, Technische informatica en Technische natuurkunde. Door mee te doen kunnen studenten drie studiepunten verdienen.

De TU/e ruimt in haar opleidingen een belangrijke plaats in voor ontwerpgericht onderwijs. De ontwerpwedstrijd past in het streven van de Eindhovense universiteit om studenten te laten samenwerken in multidisciplinaire teams. De winnaars van de Eindhovense finale op 9 oktober zullen begin volgend jaar aantreden tegen teams van de TU Delft en de Universiteit Twente tijdens de landelijke Createch-finale.

Praktische informatie
Locatie wedstrijd: auditorium (blauwe zaal) Technische Universiteit Eindhoven
Toegang: gratis
Tijdstip: woensdag 9 oktober 19.00 uur tot 22.00 uur Meer informatie, zie website: www.createch.tue.nl