Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) 10-01-2002

Woensdag 9 oktober 2002: Dag van de Warme Bakker

De campagneplannen voor de campagne Volg je neus naar de warme bakker 2002 zijn op 9 januari officieel vastgesteld. Dit jaar zal er wederom een Dag van de Warme Bakker gehouden worden in de Week van het Brood. De Dag van de Warme Bakker is op woensdag 9 oktober 2002.

Radiospot Dag van de Warme Bakker 2002
De Dag van de Warme Bakker zal niet alleen door deelnemende bedrijven worden aangekondigd, maar ook wordt er landelijk in de pers om aandacht gevraagd. Bovendien worden in de periode voor 9 oktober speciale reclamespots over de Dag van de Warme Bakker op de radio uitgezonden. In een schriftelijk onderzoek onder de deelnemende bedrijven aan de Dag van de Warme Bakker in 2001 gaf 88 % aan tevreden te zijn en waren ze van mening dat deze dag in 2002 weer moet worden georganiseerd.

Vier actieperioden op de radio
Dit jaar zal de campagne Volg je neus naar de warme bakker worden voortgezet. Via radioreclame zal de consument in vier perioden van twee weken (in maart, juni, oktober en november) worden opgeroepen om brood en banket bij de warme bakker en/of banketbakker te kopen. Ook zal er wederom winkelmateriaal voor de (banket)bakkersbedrijven beschikbaar zijn. Voorafgaand aan de start van de campagne in maart krijgen de zelfstandige (banket)bakkersbedrijven uitgebreide informatie over de campagne en wordt point-of-sale materiaal toegestuurd. De campagne Volg je neus naar de warme bakker wordt gevoerd door de Commissie Detailhandel Brood en Banket van het Hoofdbedrijfschap Ambachten en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.