Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Dag van de Warme Bakker: woensdag 9 oktober 2002

Op woensdag 9 oktober 2002 wordt de Dag van de Warme Bakker georganiseerd. Deze dag is bedoeld om de consument in de praktijk te laten kennismaken met het ambachtelijke brood en banket van de zelfstandige brood- en banketbakker.

Vorig jaar heeft 1 op de 5 (banket)bakkers iets gedaan aan de dag van de Warme Bakker. 90% van hen was tevreden over de resultaten van de Dag van de Warme Bakker. Voor 2002 wordt gestreefd naar een hoger deelnemersaantal. De Dag van de Warme Bakker valt in de Week van het Brood.

Iedere (banket)bakker kan de Dag van de Warme Bakker zelf invullen. Er zijn ondernemers die zich inspannen met een grootschalig publieksevenement. Anderen kiezen ervoor om een actie te organiseren die wat minder tijd kost.

Vanaf 19 maart worden op diverse radiozenders spotjes uitgezonden met de slogan "Volg je neus naar de warme bakker".
Dit jaar zal ook de Dag van de Warme Bakker flink worden gepromoot op een aantal radiozenders met een speciale radiospot. In samenwerking met het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) wordt aandacht geschonken aan het werken in een bakkerij met voorlichtingsmateriaal.

De Dag van de Warme Bakker is een initiatief van de Commissie Brood en Banket van het Hoofdbedrijfschap Ambachten en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Voor vragen kunt u contact opnemen met de infodesk van het HBD, tel. (070)3385666.

(Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Hoofdbedrijfschap Ambachten, maart 2002)

---