Provincie Overijssel

Seminar over arbeidsmarktpositie allochtonen

Op woensdag 9 oktober wordt er in het Ecodrome in Zwolle een seminar gehouden onder de titel "Een spiegel liegt niet". Het onderwerp van deze seminar is de arbeidsmarktpositie van allochtonen in Overijssel. Tijdens het seminar zullen I&O Research en Steunpunt Minderheden Overijssel de resultaten presenteren van een onderzoek naar de huidige arbeidsmarktsituatie van allochtonen in de vijf grote steden van de provincie Overijsssel.

De titel "Een spiegel liegt niet" is een Turks spreekwoord dat inhoudt dat je niet je ogen moet sluiten voor de werkelijkheid, maar dat je ook moet luisteren naar de anderen. Volgens de provincie en de vijf grote steden is het tijd om te kijken of het beeld klopt dat de meeste mensen hebben van de arbeidsmarktpositie van allochtonen.

Het seminar wordt georganiseerd door de provincie Overijsssel en de vijf grote steden van Overijssel. Het ochtendgedeelte staat in het teken van het onderzoek. Dr. E. Snel, socioloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, gaat nader in op de arbeidsmarktpositie van allochtonen. In het middaggedeelte zijn er verschilelnde workshops.

Belangstellenden kunnen zich voor 25 september aanmelden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de provincie Overijssel, secretariaat Grotestedenbeleid, 038-425 2720. Aan de deelname aan het seminar zijn geen kosten verbonden.

k