Gemeente Utrecht

No more dreams theaterspektakel

De sloop van de Pedagogenbuurt in Zuilen, heeft de Utrechtse groep The Lunatics geïnspireerd tot een unieke, eenmalige openlucht voorstelling: een flatgebouw met 40 leegstaande appartementen, vormt op woensdag 9 oktober het decor voor No More Dreams. Een theaterspektakel met bijzondere geluids- en beeldeffecten. De voorstelling draait om de verhuizing van bewoners, de sloop van woningen en de hoop op vernieuwing. De spectaculaire voorstelling start om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. De speellocatie, een open terrein tussen de dr. F.M. Wibautstraat en de J.F. Schaperstraat is goed bereikbaar met bus 3 (eindhalte).

The Lunatics
heeft mondiaal faam verworven met spectaculair, fysiek theater op niet alledaagse locaties; het strand van Terschellings Oerol, in de sloppenwijken van Caracas, in Frankrijk, aan de oevers van de Saône, tegen de helling van een Mexicaans bergstadje, en dan nu in, op en rond een leegstaande flat in Utrecht. Allemaal plaatsen die The Lunatics weet om te toveren tot een droomwereld, waarin je als toeschouwer je eigen avontuur kunt beleven. The Lunatics spreekt met verrassende, hilarische en ontroerende beelden in haar voorstellingen. Het gesproken woord speelt nauwelijks een rol, humor des te meer. Zo hoopt The Lunatics een groot en breed publiek te bereiken.

Het theater-evenement No More Dreams vormt het openbare sluitstuk van het congres " Wij, het wijk en de stad". Een congres over stedelijke en bestuurlijke vernieuwing in Utrecht georganiseerd door de gemeente Utrecht, woningcorporatie Mitros, adviesbureau Linssen & Van Asseldonk, welzijnsorganisatie Portes en de VOF Combinatie Zuilen (ERA Bouw, HBG Vastgoed en Johan Matser Stedelijke Herstructurering)

De gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties hebben een akkoord gesloten over herstructurering van de woningvoorraad in de na-oorlogse wijken en nieuwbouw in Leidsche Rijn. Dit akkoord staat bekend als De Utrechtse Opgave (DUO) en legt de afspraken vast die voor de komende 15 jaar gemaakt zijn over sloop/nieuwbouw en renovatie in Hoograven, Ondiep, Kanaleneiland en Overvecht. Naast een aanpak van de woningvooraad wordt er in deze wijken ook geinvesteerd in veiligheid, in de openbare ruimte, de sociale samenhang en het economisch draagvlak.

No more dreams
is een spectaculaire voorstelling van The Lunatics gemaakt voor alle bewoners in de stad die zich betrokken voelen bij de stedelijke vernieuwing en voor alle liefhebbers van theater op bijzondere locaties.

Noot voor de media
:

Voor nadere informatie over NO MORE DREAMS kunt u bellen met Koos Hogeweg (The Lunatics): 06 55145987, voor nadere informatie over WIJ, HET WIJK EN DE STAD en over DUO kunt u contact opnemen met Gerard Derksen (communicatie gemeente Utrecht): 030 2861168/06 27030714 of met Yves Vermeulen (manager directiestaf Mitros): 030 2455935