Provincie Noord-Holland

Hans Schipper volgt Bob Verburg op als lijsttrekker CDA Het provinciaal bestuur van het CDA draagt gedeputeerde Hans Schipper voor als haar nieuwe lijsttrekker bij de komende Statenverkiezingen. Deze voordracht vindt plaats nadat gedeputeerde Bob Verburg het CDA bestuur heeft laten weten niet meer beschikbaar te zijn voor een volgende periode in Provinciale en Gedeputeerde Staten.

Verburg wil na afloop van deze statenperiode zijn politieke werkzaamheden voor het CDA voortzetten als lid van de Eerste Kamer. Het is volgens hem van belang om ook in de Eerste Kamer regionaal herkenbare politici een rol te laten spelen. Verburg was zowel in 1995 als in 1999 lijsttrekker voor het CDA bij de Statenverkiezingen in Noord Holland en ook gedeputeerde. De 8 jaar daarvoor was hij Statenlid en fractievoorzitter.

Verburg is van mening dat een politicus nooit te lang op eenzelfde stoel moet blijven zitten, maar bereid moet zijn om ruimte te geven aan anderen. "Het is nu een goed moment om een stap terug te doen en continuiteit en doorstroming kansen te bieden" aldus Verburg. Voorzitter Hans Huibers van het CDA Noord Holland bevestigt dit: "Het CDA-bestuur betreurt uiteraard het vertrek van de alom geroemde partijleider in de provincie, maar is ervan overtuigd dat met Hans Schipper als nieuwe lijsttrekker het CDA haar sterke positie in Noord Holland handhaaft".

Hans Schipper is sinds januari van dit jaar gedeputeerde voor o.a. openluchtrecreatie en bekend geworden door zijn georganiseerde wandelingen door Noord Holland. Tot aan zijn benoeming als lid van GS was Schipper fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten. Hij is 56 jaar en woont in Hoorn. Woensdag 9 oktober a.s. presenteert Schipper zich als de nieuwe lijsttrekker op een CDA-manifestatie in Volendam.

Inlichtingen: Rienk van der Veen, tel. (023) 514 43 09 Rienk van der Veen 2-10-2002 13:29:00