Rabobank Nederland

Offensieve agenda voor Nederlandse tuinbouw tijdens Floriade-seminar Rabobank Nederland, 2/10/2002 03:56 PM

---

De tuinbouwproductie buiten Nederland wint in hoog tempo aan kwaliteit als gevolg van internationalisering van toelevering, productie en handel. Rabobank constateert dat in de studie "De Onbegrensde Tuinbouw" die woensdag 9 oktober op de Floriade wordt gepresenteerd. Volgens de bank is een krachtige Nederlandse reactie op de groeiende buitenlandse concurrentie noodzakelijk en mogelijk.

Henk van de Kerk, adviseur van de raad van bestuur van Rabobank, zal op 9 oktober terugkijken op de dit jaar verschenen studies en de daarop gegeven reacties. Ir. Annemie Burgers, LNV-directeur, reageert vervolgens op de verschenen Rabobankrapporten.

Daarna is het de beurt aan de vakwereld. Onder leiding van Hein van der Zande zullen vertegenwoordigers van bedrijven en vakorganisaties uit voedingstuinbouw, sierteelt en agrologistiek discussiëren over vijf thema's: flowerprovider, foodservice, agrologistiek, foodprovider en ondernemingsstrategie. Deze discussie zal naar verwachting resulteren in concrete aanbevelingen voor de Nederlandse tuinbouw.