Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.05 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance controleerde agenten omstreeks 04.30 uur op de Waterlinieweg een automobilist.

De agenten hadden het vermoedde dat de bestuurder gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Nieuwegein te veel gedronken had.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd hij lopend naar huis gestuurd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden op het moment dat hij aan het inbreken was in een auto. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie een melding dat op de Stationsstraat werd ingebroken in een geparkeerd voertuig. Ter plaatse trof de politie nog half in de auto een 28-jarige verdachte uit Utrecht aan. De Utrechter zette het op een lopen toen hij de politie zag.

Na een korte achtervolging kon de politie de man aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het bureau. Hier bekende de man dat hij had ingebroken.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag op de Eykmanlaan een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.30 en 17.30 uur werden 2057 voertuigen gecontroleerd. Voor 294 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Politie start onderzoek

UTRECHT De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden afgelopen donderdag voor, tijdens en na de wedstrijd FC Utrecht Legia Warschau in de binnenstad en rondom het stadion.

Aan de hand van gemaakte videobeelden zullen de daders opgespoord worden en zullen er aanhoudingen volgen. Tevens kunnen mensen anoniem bellen met het meldpunt voetbalvandalisme, het zogenaamde Bellen tegen Rellen: 0900-1433.