QUINTIQ

Wieland tekent bedrijfsbrede overeenkomst met Quintiq

Wieland tekent bedrijfsbrede overeenkomst met Quintiq voor operationele productieplanning en supply chain optimalisatie

('s-Hertogenbosch, 8 oktober 2002) Wieland, de Duitse producent van koper-produkten heeft een bedrijfsbrede overeenkomst gesloten met Quintiq voor de scheduling en optimalisatie van haar productielocaties.

De heer Harald Kroener, woordvoerder namens de Raad van Bestuur bij Wieland zegt:'Met Quintiq beogen wij de klantenservice te verhogen en tegelijkertijd de kosten te reduceren door een meer efficiënte en geoptimaliseerde scheduling en planning. Wij hebben Quintiq gekozen vanwege het bewezen track record en haar mogelijkheden ten aanzien van flexibele afhandeling en visualisatie van de processen tussen strategische planning en operationele productiescheduling.'

De scope van het project omvat de gedetailleerde scheduling van haar produktielijnen, inclusief optimalisatie van de versnijdingsprocessen en supply chain planning tussen productielocaties.

Wieland zal een Quintiq competentiecentrum opzetten op haar hoofdkantoor in Ulm, Duitsland, om een vlekkeloze en snelle implementatie te kunnen garanderen. Daarnaast zal ook de training van het personeel voor de hele Wieland groep hier plaatsvinden. Quintiq zal de bedrijfsbrede standaard worden, die geïntegreerd zal zijn in de bestaande IT voor scheduling en optimalisatie naast SAP (de bedrijfsstandaard voor ERP). Het project is van start gegaan, de individuele lokaties zullen gefaseerd live gaan.

De belangrijkste voordelen voor Wieland zijn een kostenreductie, een betere leverbetrouwbaarheid en een vermindering van het materiaalrendement tijdens het produktieproces.

Wieland
Wieland is een van 's werelds toonaangevende producenten van halffabrikaten en gespecialiseerde koper en koperlegeringen. Wieland had een omzet van bijna Euro 1.5 miljard en 6000 medewerkers over het afgelopen jaar.

Quintiq
Quintiq is een Nederlands standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren. Bezoek www.quintiq.com voor meer informatie.

Nadere inlichtingen voor de redactie: Quintiq, tel: 073-691 07 39 contactpersoon: Martijn van Gils (e-mail:
martijn.van.gils@quintiq.com)


09 okt 02 10:01