Persbericht Projectbureau Energie 2050

`s-Hertogenbosch, 09-10-2002

Onno Hoes reikt Brabantse Energieprijs uit op 2e Brabants praktijkcongres voor energiebesparing en duurzame energie op woensdag 23 oktober 2002

Van Geel in gesprek met publiek Energietheater 2002

De provincie Noord-Brabant, Novem en Energie 2050 organiseren op woensdag 23 oktober 2002 in het provinciehuis van Noord-Brabant voor de tweede keer Het Brabantse Energietheater. Staatssecretaris Van Geel gaat tijdens dit congres het gesprek aan met dagvoorzitter Harmke Pijpers en het publiek. In dit gesprek licht hij het energiebeleid en de subsidieplannen van het huidige kabinet toe. Het belangrijkste doel van Het Brabantse Energietheater is het samenbrengen van vraag en aanbod in Brabant rondom energiebesparing en duurzame energie. Brabantse praktijkvoorbeelden vormen hierbij zoveel mogelijk de leidraad. Gedeputeerde Onno Hoes opent het programma in de ochtend, daarna spreekt Madeleen Helmer over het Rode Kruis Klimaatcentrum, het antwoord van het Rode Kruis op de klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan.
Het gesprek met Van Geel is gepland om 13.15 uur. Daarna reikt Gedeputeerde Onno Hoes de Brabantse Energieprijs 2002 uit aan de Brabantse persoon of organisatie die zich in het afgelopen jaar het meest in het oog springend inzette voor een uitvoeringsproject op het gebied van energiebesparing of duurzame energie. Nieuw in het programma is dit jaar een vraag- en aanbodmarkt, waarop vragers en aanbieders onder andere in talkshows, met een fotowand en in een papieren discussie naar elkaar op bezoek gaan.
Vorig jaar bezochten ruim 400 personen het Energietheater. Zij stelden toen zelf na afloop een recensie op van de congresdag. 96% gaf daarin aan het Energietheater voor herhaling vatbaar te vinden. Voor het tweede Energietheater kregen de bezoekers de gelegenheid om zelf mee te regisseren. Ze deden dit door aan te geven welke onderwerpen ze op het congres terug willen zien of door zelf ideeën aan te dragen voor de opzet of de inhoud van het programma. De organisatie kreeg hierop bijna 200 ideeën en suggesties binnen.