Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Poging beroving

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een meisje bedreigd door een drietal jongens.

Omstreeks 14.30 uur reed het 16-jarige meisje over de Walikerstraat en werd plotseling tegengehouden door een onbekende jongen op een fiets. Direct hierop kwamen nog twee andere jongens aanfietsen en een van deze jongens bedreigde het meisje uit Amersfoort met een mes. Ze moest haar sieraden afgeven maar dit weigerde ze waarop ze weer mocht doorfietsen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid:0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole op de Prinses Julianaplein gehouden. In totaal kregen 10 bestuurders een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden zonder helm.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding.

Omstreeks 16.25 uur reed een 12-jarige fietser uit Amersfoort over de van Randwijcklaan en zag hier kennelijk een 25-jarige automobilist uit Amersfoort over het hoofd. Een aanrijding volgde en de fietser kwam tegen de voorruit van de auto en viel vervolgens op het wegdek.

De Amersfoorter raakte gewond aan hoofd en been en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Oproep voor informatie

LEUSDEN- In verband met de ramkraak die is gepleegd in de nacht van zondag op maandag 7 oktober in een winkel aan De Komenij, roept de politie ten behoeve van haar onderzoek op tot informatie over een van de gebruikte autos.

Om 03.00 uur reed een auto de etalage van de winkel aan diggelen. De daders gingen er vervolgens in een andere auto vandoor. Deze laatste auto betrof een zwarte Volkswagen Vento. Deze auto is voor het laatst gezien op maandag 30 september om 21.00 uur op de Verdiweg in Amersfoort waar deze vervolgens is gestolen.

De politie roept getuigen op die de mogelijke auto in de tussenliggende tijd ergens hebben zien staan of rijden, om contact op te nemen met de politie van Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.