Datum: 20021009 Titel: Bibliotheken krijgen direct mogelijkheid e-books en documenten in Adobe PDF uit te lenen Subject was: Persbericht - Adobe geeft e-book aanbod van bibliotheken een krac htige impuls met levering van Content Server 3.0 -

Ingezonden persbericht

Adobe geeft e-book aanbod van bibliotheken een krachtige impuls met levering van Content Server 3.0

Bibliotheken krijgen direct mogelijkheid e-books en documenten in Adobe PDF uit te lenen

Amsterdam, 9 oktober 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, kondigde vandaag de verkrijgbaarheid aan van Adobe® Content Server 3.0, het digital publishing system voor het beheren, verspreiden en beveiligen van e-books op basis van Adobe Portable Document Format (PDF) en digitale content. Door e-books aan te bieden met behulp van Adobe Content Server 3.0 kunnen bibliotheken het aantal uit te lenen titels vergroten zonder dat daarbij de administratieve kosten worden verhoogd. Content providers en bedrijven kunnen Content Server 3.0 eveneens gebruiken voor het aanbieden van digitale abonnementen op content in Adobe PDF-formaat aan klanten en medewerkers.

"Bibliotheken zijn dynamische centra van kennis en informatie, en e-books bieden in combinatie met de geavanceerde technologie van Adobe de bibliothecarissen een mogelijkheid om in te spelen op de behoeften van hun klanten," aldus Susan Gibbons, digital initiatives librarian van de University of Rochester. "Wij zijn erg blij met Adobe's streven naar het aanbieden van een oplossing die voldoet aan de wensen van de uitgevers, de bibliotheken en, nog veel belangrijker, de mensen die gebruikmaken van de bibliotheek en het gemak en de uitgebreide mogelijkheden die e-books bieden op prijs stellen."

Adobe Content Server 3.0 helpt bibliotheken het beheer van content in de vorm van e-books en ander digitaal materiaal te vergemakkelijken. Abonnees kunnen digitale titels lenen, deze vervolgens automatisch naar hun PC of laptop downloaden en lezen. De gebruikers hoeven niet on-line te zijn om de digitale content te lezen met de Acrobat® eBook Reader® en wanneer de uitleenperiode voor een titel is verstreken, heeft de abonnee automatisch geen toegang meer tot het betreffende e-book. De titel is vervolgens direct beschikbaar voor anderen.

"E-books breidt ons aanbod uit naar meer dan alleen gedrukt materiaal en zijn voor ons een geweldige manier om meer service te kunnen verlenen," reageerde Jane Light, library director van de openbare bibliotheek van San Jose. "Met Adobe Content Server 3.0 kunnen wij onze abonnees 24 uur per dag toegang tot informatie en materiaal bieden en dus de vrijheid om op elk moment van de dag en vanaf elke denkbare plek
e-books te lenen."

Prijs en verkrijgbaarheid
Adobe Content Server 3.0 is als licentie verkrijgbaar via de Adobe store op www.adobe.nl/store. Prijsinformatie is beschikbaar op www.adobe.nl/products/contentserver/main.html.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.


###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat en Reader zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen.

>
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum