Gemeente Maassluis

9-10-2002

Wethouder Keijzer presenteert reuzenboek in het kader van de Kinderboekenweek

Op zaterdag 12 oktober aanstaande presenteert wethouder A. Keijzer een reuzenboek, dat is samengesteld door kinderen van 5 tot en met 12 jaar in het kader van de Kinderboekenweek. Het boek, met een afmeting van maar liefst 2,00 bij 1,20 meter staat vol met stripverhalen, plaatjes en teksten over boten.

Groepen basisschoolkinderen worden deze week door een kapitein of matroos ontvangen op een historische locatie in de stad. Daarna worden ze rondgeleid in het sleepvaartmuseum en in het gemeentemuseum, waar ze een tentoonstelling over de zee- en sleepvaartgeschiedenis van Maassluis bekijken. Hier werken ze aan het maken van bladzijden van een reuzenboek. Tot slot bezoeken ze museumboot de Hudson, waar een verhalenverteller zal vertellen over de zee- en sleepvaart in de haven van Maassluis.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar scheepvaart; met het project Ay Ay kapitein! Boeken over boten kunnen kinderen kennismaken met alle aspecten van de zee- en sleepvaartgeschiedenis van de gemeente Maassluis. In totaal nemen 32 groepen van diverse Maassluise basisscholen deel aan het project.

De feestelijke presentatie van het boek aan het publiek vindt plaats om 10.30 uur in de salon van de Openbare Bibliotheek, Uiverlaan 18.