Gemeente Soest

Op 't Hoogt Begrotingskrant d.d. 9 oktober 2002 (in pdf-formaat)
---

Berichten naar aanleiding van B&W-besluiten d.d. 8 oktober 2002

Weigering bouwvergunning

De wethouder Ruimtelijke Ordening heeft de bezwaren ongegrond verklaard en de weigering in stand gelaten voor de aanbouw van een overkapping aan een woonhuis op het perceel Hartweg 12. Door de aanbouw zou de openheid van een naastgelegen openbaar pad worden aangetast. Een kleinere overkapping wordt toegestaan indien 3 meter zijdelingse afstand in acht wordt genomen.

Inlichtingen bouwen Grote Melmweg 8

De bewoonster van de schaapskooi aan de Grote Melmweg 8 heeft toestemming gekregen om haar atelier als woonkamer te gebruiken. Het gebruiken van de atelierruimte als woonruimte is nauwelijks afwijkend. De nieuwe indeling staat er garant voor dat er geen extra woning ontstaat.

Bezwaarschrift bouwvergunning

Het bezwaarschrift tegen de verleende bouwvergunning voor het verbouwen/uitbreiden van de woning aan de Noorderweg 3 in Soest is niet-ontvankelijk verklaard. Het bouwplan is conform de regels van bestemmingsplan Soestdijk Noord.

Verzoek om verwijdering asbesthoudende beplating

Er wordt een sloopvergunning verleend voor het verwijderen van asbesthoudende beplating van een bergzolder uit de vrachtautostalling van het RMN aan de Lange Brinkweg 77. De bergzolder wordt voorzien van een nieuwe beplating.

Integratie budgetten project taalstimulering

De afzonderlijke gemeentelijke subsidie van de Stichting Kindercentra Soest (SKS) wordt geïntegreerd met gelden vanuit een betreffend jaarplan. Op deze manier kan het project taalstimulering op peuterspeelzalen efficiënter worden gefinancierd.

Kwaliteitszorg Grassportvelden

In het kader van het project `Kwaliteitszorg Grassportvelden' waar de gemeente Soest aan deelneemt, informeert het Instituut voor Sportaccommodaties (NOC*NSF) over de belangrijkste oorzaken, oplossingen en meningen die elders in Nederland zijn gehoord. De informatie is gezonden aan De Ridder Cultuurtechniek, welke na de constatering van de problemen `korte termijnoplossingen' heeft uitgevoerd. Lange termijnoplossingen zijn reeds opgenomen in het met hen afgesloten onderhoudscontract.

Bijdrage huur Vereniging Artishock

Er wordt een bijdrage in de huurlasten tot 968,- ten laste van de post onvoorzien welzijn verleend in verband met de werkzaamheden aan het gebouw. Dit betreft het aanbrengen van geluidsisolatie e.d. in verband met het bouwen van woningen in de nabijheid.

Ontheffing Cyclomedia BV

Aan Cyclomedia BV is een ontheffing verleend tot 31 november 2002 voor het parkeren in gebieden waar een stop- of parkeerverbod van kracht is, het gebruik van trottoirs, gebruik van voetpaden en het gebruik van fietspaden en fietsstroken.

Vitalisering bedrijventerrein Soesterberg-Noord

Het project `Vitalisering bedrijventerrein Soesterberg-Noord' is opgenomen in het Utrechtse investeringsprogramma in het kader aan de TIPP-subsidie. De verwachting is dat de staatssecretaris van Economische Zaken medio december zal berichten of het provinciale programma gehonoreerd zal worden.

Sloopvergunningen
Er worden sloopvergunningen verleend voor de niet in gebruik zijnde manege op het perceel Bosstraat 37 en een woonhuis op het perceel Sparrenlaan 7. Op het vrijkomende terrein aan de Bosstraat zullen 8 woningen worden gebouwd. Een vergunning voor de eerste woning is inmiddels verleend. Op het perceel aan de Sparrenlaan zal een nieuwe woning worden gebouwd.

---