VCD AUTOMATISERING

VCD Automatisering ziet definitief af van overname Amyyon

Groningen, 9 oktober 2002 - Op 30 augustus 2002 ondertekenden VCD Automatisering en Amyyon een intentieverklaring voor de overname van Amyyon.
Ter voorbereiding van de definitieve overeenkomst vond in de afgelopen periode een due diligence onderzoek plaats. Uit dit onderzoek zijn teveel onzekerheden naar voren gekomen om de voorgenomen overname plaats te laten vinden. Voor de directie van Amyyon vormde dit aanleiding om het faillissement aan te vragen.
Na intensief onderhandelen met de curator is geen overeenstemming bereikt inzake de voorgenomen overname van de activiteiten van Amyyon door VCD Automatisering.
Conform de consolidatietrend in de ICT-sector sluit VCD Automatisering toekomstige overnames zeker niet uit.

Profiel VCD Automatisering
VCD heeft zich als noordelijk bedrijf een sterke landelijke positie weten te verwerven. De onderneming, die op 31 augustus jl. het 25-jarig jubileum vierde, behoort in diverse segmenten tot de top drie van Nederland. Sinds enige jaren focust het bedrijf zich met specialistische toepassingen en services op de branches retail, gezondheidszorg, finance, transport, zakelijke dienstverlening en overheid. Daarnaast heeft VCD zich de voorbije jaren sterk geprofileerd als specialist in onderhouds- en beheertaken. Het bedrijf heeft bovendien strategische allianties opgebouwd met wereldspelers in de ICT-branche, zoals Exact, Cognos, Business Objects, Progress, Oracle, Hewlett-Packard en Compaq.
VCD richt zich op hoogwaardige totaaloplossingen in informatietechnologie en -strategie. Vanuit haar one-stop-shopping concept levert het bedrijf zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur. VCD werkt voor grote en middelgrote organisaties zoals KPMG, Deli XL, Martini Ziekenhuis, Diaconessenhuis Meppel en Ziekenhuis Rivierenland Tiel. Einde persbericht