Datum: 20021009 Titel: Angst is slechte raadgever bij uitbreiding EU Arnold zegt: GroenLinks Actueel - index Titelbalk gaf: GroenLinks - Angst is slechte raadgever bij uitbreiding EU

GroenLinks


-

Angst is slechte raadgever bij uitbreiding EU

8 oktober 2002

Tallinn en Nicosia liggen drieduizend kilometer van elkaar. Toch heerst dezer dagen in beide hoofdsteden een vergelijkbare nervositeit. De komende maanden wordt duidelijk of Estland, Cyprus en acht andere landen toegelaten worden tot de Europese Unie.

De nervositeit in de hoofdsteden van kandidaat-lidstaten betreft niet zozeer de Commissie-adviezen en de daaropvolgende toetsing men is daarover optimistisch - als de vrees dat in Brussel nieuwe obstakels worden opgeworpen.

De Europarlementariƫrs Joost Lagendijk (GroenLinks) en Jan Marinus Wiersma (PvdA) wijzen er in hun artikel Angst is slechte raadgever bij uitbreiding EU
op dat het koppelen van de uitbreiding aan de hervorming van het Europees landbouwbeleid onrechtvaardig is. De onmacht van de EU om haar landbouwbeleid te hervormen zou daarmee op het bord van de uitbreidingslanden komen.

Klik hier voor het hele artikel in NRC Handelsblad

De Europese Commissie adviseert woensdag 9 oktober welke landen in politiek en economisch opzicht gereed zijn voor lidmaatschap. Waarschijnlijk zijn dat er tien. Op de GroenLinks-website zal dit rapport te vinden zijn, en is een reactie op deze aanbevelingen te vinden.


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl