Nozema

08-10-02

Nog geen kerstboom

De televisietoren in IJsselstein wordt dit jaar niet verlicht als kerstboom. Nozema ziet hier geen mogelijkheid toe wegens werkzaamheden aan de Gerbrandytoren. In het kader van preventief onderhoud moeten onverwacht nog voor het eind van dit jaar drie van de twaalf tuidraden worden vervangen. Deze grote klus kan niet tegelijkertijd worden uitgevoerd met het plaatsen van de kerstboomverlichting (waarmee vijf mensen drie weken bezig zouden zijn).

Begin september was de financiering in hoofdlijnen rond. Van de benodigde 70.000 euro had de Stichting ca. 45.000 euro op de plank liggen. Hiervan werd door de bevolking 10.000 euro opgebracht, de rest kwam van de gemeente IJsselstein, REMU en Nozema. Voor het nog ontbrekende bedrag van 25.000 euro is er uitzicht op een garantstelling. De Stichting is van plan om dit najaar het nog resterende bedrag bijeen te krijgen door aanvullende acties en collectes.

Gezien bovenstaande punten is het voor Nozema dit jaar niet mogelijk om de mast op te tuigen als kerstboom. Nozema en de Stichting Kerstmast betreuren het zeer dat de kerstboom dit jaar niet zal kunnen branden.

Als er zich volgend jaar geen nieuwe ontwikkelingen voordoen met de herindeling van de FMband, kan de televisietoren in 2003 weer worden verlicht als 'hoogste kerstboom ter wereld'. De Stichting Kerstmast zal het ingezamelde geld bewaren tot volgend jaar en er alles aan doen wat in haar vermogen ligt om de mast met Kerstmis 2003 te laten branden.

Nozema vindt het jammer dat de inwoners van IJsselstein en omstreken - het eigen personeel incluis - nog even moeten wachten. Daarom komt de zendermaatschappij eind dit jaar met een visuele verrassing rond de toren.

terug