Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 9 oktober 2002


District Midden- en Noordoost-Twente

Eenzijdig ongeval met letsel
02-767718
Borne, Welemanstraat
Dinsdag 8 oktober omstreeks 12.20 uur
Een 11-jarig meisje uit Borne fietste op de Welemanstraat en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-767835
Oldenzaal, Essenlaan
Dinsdag 8 oktober omstreeks 21.25 uur
Een 19-jarige bromfietser uit Oldenzaal kwam door nog onbekende oorzaak ten val en liep daarbij letsel op. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
02-078206
Goor, Diepenheimseweg
Dinsdag 8 oktober omstreeks 17.40 uur
Een 58-jarige automobilist uit Goor bleek bij controle onder invloed van alcohol. De verdachte werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,96 promille. Het rijbewijs van de 58-jarige werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-078248
Hengelo, A1
Woensdag 9 oktober omstreeks 01.30 uur
Een 44-jarige automobilist uit Lochem viel op wegens zijn rijgedrag. Hij werd hierop gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hij werd vervolgens aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,30 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Aanhouding in verband met mishandeling en bedreiging
02-767726
Hengelo, Jacob Marisstraat
Dinsdag 8 oktober omstreeks 13.00 uur
Er kwam een melding binnen dat er een vrouw gewond was en zich bevond in een woning aan de Jacob Marisstraat. Politieagenten troffen in de betreffende woning alleen een man aan. Hierop namen zij contact op met de meldkamer, waarna bleek dat het meisje, een 17-jarige uit Hengelo, zich inmiddels aan het bureau in Hengelo gemeld had om aangifte te doen van mishandeling en bedreiging. Het meisje verklaarde dat de man, die nu nog in de woning was, haar geslagen, geschopt en met de dood bedreigd zou hebben. De man was een kennis van haar moeder en logeerde bij hen. Hierop werd de verdachte, een 47-jarige man uit Rotterdam, aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Brand in woning
02-767707
Borne, Nijstad
Dinsdag 8 oktober omstreeks 11.15 uur
Een man liep door de Nijstad, hoorde iets knappen en zag uit het raam van een bovenwoning rook komen. Hij is hierop meteen naar de onder de woning gelegen winkel gegaan en heeft daar het personeel gewaarschuwd. Hierna ging hij met een brandblusser naar de bovenwoning, trapte de ruit van de voordeur in en is de woning binnengegaan. Er was niemand in de woning aanwezig. De man kon de bovenverdieping niet op in verband met een enorme rookontwikkeling. Ondertussen kwam de brandweer ter plekke en bluste de brand, die ontstaan is doordat de TV op stand-by stond.
Bekend is nog niet hoe hoog de schade is. Duidelijk is wel dat de getuige op een heel kordate wijze gehandeld heeft.


Proces-verbaal wegens het verbranden van afval
02-767804
De Lutte, Zandhuizerweg
Dinsdag 8 oktober omstreeks 18.30 uur
Er kwam een melding binnen dat er een schuur in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat iemand afval aan het verbranden was. Er lagen onder meer resten van plastic tuinmeubilair. De brandweer kwam en bluste het brandje. Tegen de 38-jarige "brandstichter" uit De Lutte wordt proces-verbaal opgemaakt.


District Noordwest-Twente:

Inbraak in bedrijf
02-767686
Almelo, Twentepoort Oost
In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 oktober
Door een medewerker van een bedrijf aan de Twentepoort Oost werd aangifte van inbraak gedaan. Door het forceren van een deur werd toegang tot het pand verkregen. Weggenomen werden onder meer een aantal systeemkasten en laptops. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend.


Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)