Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

Home > Info&Service



---

Publicatiedatum: 09-10-2002


---

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk, verdachten met nat pak aangehouden
Publicatiedatum: 09-10-2002

Vier verdachten (allen 22 of 23 jaar oud) uit Utrecht en Nieuwegein zijn de afgelopen nacht rond 6.00 uur aangehouden op industrieterrein Arkervaart in Nijkerk. De mannen werden gesignaleerd door een getuige, toen zij met gedoofde lichten bij een bedrijfspand weg reden. De direct gealarmeerde politie trof de auto van de mannen aan op de Bellestraat. Gelet op de nog warme motor, was het voertuig kennelijk nog recent gebruikt. Een andere eenheid van de politie, die assistentie verleende, trof vier mannen rennend aan op de Edisonstraat. Wat het viertal niet wist, was dat zij in de armen van de Nijkerkse agenten zouden lopen, die nog bij hun auto stonden. Want de agenten uit Nijkerk hoorden tot hun verbazing een hoop geplons en gepraat. De mannen hadden er kennelijk voor gekozen de natte Arkervaart als vluchtweg te gebruiken. Daarop werden meerdere eenheden naar het industrieterrein gestuurd, om ook de overkant van het water onder controle te kunnen houden. Maar juist een nat pak laat sporen achter. Het lukte de politie dan ook de mannen aan te houden. Toch had dit nog wel wat voeten in de aarde.
Een verdachte lag onder een container, de tweede en de derde kwamen vrijwillig van het dak van een bedrijfspand af. De vierde weigerde dit echter consequent. Daarom zat er niets anders op dan met behulp van een hoogwerker enkele politiemensen en een hond op het dak af te zetten. Daar lukte het om de vierde verdachte aan te houden. Deze had zich inmiddels verschanst in een ventilatiekoker.

In een bedrijfspand aan de Edisonstraat blijkt de afgelopen nacht in ieder geval te zijn ingebroken. De vier worden hiervan verdacht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -