Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Woensdag 9 oktober

Politie pakt man die flatscreens verduistert

TILBURG Gistermiddag om kwart voor vijf hebben agenten in een bedrijf aan de Katsbogte een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de verduistering in dienstbetrekking van twee flatscreens ter waarde van 1000 euro. De diefstal werd ontdekt door beveiligingspersoneel van het bedrijf. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers gaan met dure stereoapparatuur aan de haal

UDENHOUT Gistermiddag, tussen halféén en halfzes, werd er aan de Schoorstraat ingebroken in een woning. De inbrekers kwamen de woning binnen door aan de achterzijde een deur open te breken. Uit de woning hebben ze een hoeveelheid apparatuur, televisie, geluidsboxen, tuner en videocamera ter waarde van ruim 800 euro weggehaald.

Eindhovenaar reist met valse OV-jaarkaart

TILBURG Gisteravond om vijf over zes hebben agenten in het Centraal Station aan de Spoorlaan een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij reisde met een vervalste OV-jaarkaart, waarop een andere pasfoto was aangebracht.

Pijnlijke arm en been na aanrijding

TILBURG Gisteravond rond kwart over zes raakte aan de Besterdring een 17-jarige jongen uit Tilburg licht gewond aan arm en been toen hij op zijn snorfiets, werd aangereden door een personenauto, die de bromfietser over het hoofd zag bij het parkeren in een parkeervak.

Alcoholcontrole levert alleen maar B.O.B.- ers op

MOERGESTEL, OISTERWIJK en DIESSEN Gisteravond tussen zeven en tien uur hebben agenten van het politieteam Oisterwijk een alcoholcontrole gehouden aan de Julianastraat in Diessen, de Tilburgseweg in Moergestel en de Pannenschuurlaan in Oisterwijk. In totaal hebben de agenten van 76 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de blaastesten leverde een bestuurder op met drank op.

Politie houdt Tilburger aan na bedreiging met mes

TILBURG Gisteravond rond kwart voor elf hebben agenten aan de Sibeliusstraat een 21-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging met een mes van een 23-jarige plaatsgenoot.

Politie pakt inbrekers op heterdaad

TILBURG Vannacht om tien over halfvijf hebben agenten aan de Hagelkruisstraat twee Tilburgse mannen (18 en 29 jaar oud) aangehouden. Zij werden nagenoeg op heterdaad betrapt bij een inbraak in een café aan de Beukenstraat waar zij twee gokkasten openbraken en de kassa meenamen. De agenten hebben de gestolen kassa en een geldbedrag van 312 euro bij de aangehouden verdachte aangetroffen en in beslag genomen. Ook het inbrekersgereedschap dat zij bij zich hadden (schroevendraaier, looplamp en handschoenen) werden in beslag genomen.

Man uit Waalwijk richt ravage aan bij aanrijding

TILBURG Vanmorgen heeft een 32-jarige inwoner van Waalwijk op de Ringbaan Oost voor een ravage gezorgd toen hij met zijn auto een tweetal geparkeerde autos ramde. De man uit Waalwijk verloor vermoedelijk door te hoge snelheid in combinatie met alcoholgebruik en het raken van een stoeprand, de macht over stuur. Hij rijdt dan vol achter in een geparkeerde auto die hierdoor als het ware gelanceerd wordt en tegen een reclamebord tot stilstand komt. De auto van de verdachte en de auto die hij in eerste instantie aanreed, botsen vervolgens weer tegen een tweede geparkeerde auto. De drie bij de aanrijding betrokken autos raken zwaar beschadigd en moeten door een takelbedrijf ter plaatse verwijderd worden. De verdachte verkeerde onder invloed van drank maar weigerde alle medewerking bij het vaststellen van het alcoholpromillage in zijn bloed. Hij raakte bij de aanrijding wel gewond aan een knie en werd hiervoor in een Tilburgs ziekenhuis behandeld.

75 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Gisteren hebben elf agenten van het politeteam Leijdal een verkeerscontrole ghouden aan de Fatimastraat, de Broekhovenseweg en de Groenstraat. Bij deze controle die een hele dag duurde, lette de politie speciaal op de volgende verkeersgedragingen: snelheid (30 kilometer zone), het dragen van de autogordel, het dragen van de helm en het bij zich hebben van bromfietscertificaten. Er werden 75 weggebruikers op de bon geslingerd. De controlerende agenten schreven 23 bekeuringen uit voor te hard rijden. Van één weggebruikers werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij het met de snelheid wel erg bont maakte. Waar 30 kilometer de maximum toegestane snelheid is, reed de verdachte maar liefst 77 kilometer per uur. Er kregen 46 automobilisten een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Twee bromfietsers gingen op de bon omdat ze geen hel droegen en twee andere bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze hun bromfietscertificaat niet bij zich hadden.