Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

09-10-02

Belg achtervolgt dieven in eigen auto

Politie arresteert Belgische autodief

BAARLE-NASSAU: De Belgische politie heeft in samenwerking met haar Nederlandse collegas vannacht een Rus aangehouden, die er in een gestolen Belgische auto vandoor was gegaan toen de Belgische politie de auto met inzittenden wilde laten stoppen. De eigenaar was de dieven in zijn 2e auto achterna gereden, maar was de daders uit het oog verloren. Bij Baarle Nassau verloor de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur en reed in een sloot. Een van de inzittenden een Rus kon worden aangehouden. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen.

De Belgische eigenaar ontdekte vannacht dat zijn Opel die voor zijn woning in het Belgische plaatsje Malle stond geparkeerd werd gestolen. De man twijfelde geen moment en reed er met zijn 2e auto achteraan, maar raakte het spoor bijster. Toen hij de Belgische politie, op de plaats waar hij de dieven was kwijtgeraakt, stond te informeren kwamen juist de daders voorbij gereden. Onmiddellijk stelde de Belgische Rijkswacht een achtervolging in, die over de A16 richting Nederland liep. Inmiddels was de Nederlandse politie gealarmeerd, die haar collegas een handje gingen helpen bij de speurtocht. Op de Chaamseweg bij Baarle Nassau verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en reed in een sloot. Drie daders namen de vlucht, maar de vierde, een 17 jarige Rus, kon worden aangehouden. Een zoektocht in de nabij gelegen bossen leverde niets meer op. De Rus zit voorlopig in een Nederlandse politiecel.

Hashlucht uit broek van Fransman

HAZELDONK: Twee inzittenden van een Franse auto zijn vannacht door de politie van het A-team bij Hazeldonk aangehouden. Een van de Franse bleek een nogal opvallend hashluchtje bij zich te dragen. Bij nadere controle van een van de twee trof de politie een plak hash van meer dan één ons aan, die de man in zijn broek had verstopt.

De beide verdachten afkomstig uit het Franse Jeumont zijn aangehouden. Ze gaven toe de drugs naar Frankrijk te hebben willen uitvoeren. Na het betalen van een boete van 680 Euro konden de Fransen later die nacht naar huis terug. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.