Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op dinsdag 8 oktober heeft de politie op de Noord IJsseldijk een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond tussen 15.30 uur en 16.30 uur plaats. Een achttal bestuurders hield zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u en werd bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 80 km/u.

Jongens bedreigd

VIANEN Op dinsdag 8 oktober zijn twee jongens met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. De verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Rond 21.30 uur bevond een 15-jarige jongen uit Lexmond zich met een 19-jarige vriend uit Vianen en nog een jongen op de kermis op het Sluiseiland. De 19-jarige man had onlangs ruzie gehad met een jongeman en kwam deze jongeman nu weer op de kermis tegen. De 19-jarige man sprak hem aan en zag dat een man die kennelijk bij de jongeman hoorde, wegrende. Die man kwam even later met een auto aanrijden, stapte uit en bedreigde één van de vrienden van de 15-jarige en vervolgens de 15-jarige jongen met vermoedelijk een vuurwapen. Daarop renden beide jongens weg.

Door de politie is direct een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte en/of zijn auto werden niet meer aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek naar deze bedreiging ingesteld.

Toezicht op kermis

HOUTEN Op dinsdag 8 oktober heeft de politie toezicht gehouden op en rond de kermis aan Het Rond.

Bij het toezicht werden ook motorrijders ingezet. Er werden in totaal elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm (7), rijden over het voetpad (1), niet tonen van het bromfietscertificaat (2) en het niet dragen van de autogordel(1). Tevens werd een bromfiets voor onderzoek uit het verkeer genomen. De avond verliep rustig.