Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Fietswrakkenactie

WOERDEN De politie heeft op dinsdag 8 oktober in samenwerking met de gemeente en de NS een fietswrakkenactie bij het station gehouden.

Bij de actie werden fietswrakken en hinderlijk geplaatste (brom)fietsen verwijderd. In totaal werden 44 fietswrakken, 5 foutgestalde fietsen en een foutgeplaatste bromfiets verwijderd. Alle voertuigen werden naar het Stadserf overgebracht.

De rechtmatige eigenaren kunnen hun (brom)fiets daar binnen vier weken ophalen op donderdag tussen 16.00 uur en 16.30 uur. Daartoe moet wel vooraf een afspraak worden gemaakt via tel. 0348-430966. Tevens moet een vergoeding van 11,50 worden betaald.

Aanrijding met streekbus

MIJDRECHT Op dinsdag 8 oktober raakte de bestuurder van een bestelauto gewond bij een aanrijding met een streekbus.

Rond 11.00 uur reed een 47-jarige man uit Amsterdam met zijn bestelauto over de rijbaan van de Provincialeweg N 201, komende uit de richting van Mijdrecht en gaande in de richting van Uithoorn. Over de busbaan reed een 57-jarige man uit Haarlem met een streekbus in dezelfde richting. Ter hoogte van de Eerste Zijweg sloeg de Amsterdammer rechts af. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de rechtdoor rijdende streekbus. Een aanrijding was het gevolg.

De Amsterdammer is door het personeel van een ambulance in samenwerking met de brandweer uit zijn auto gehaald. Hij klaagde over pijn in zijn borst en is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht en is daar opgenomen. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

Gekantelde vrachtwagen

LOENERSLOOT Op dinsdag 8 oktober verloor een trekker zijn oplegger.

Rond 12.55 uur reed een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Maarssen met een trekker met oplegger over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam. De oplegger was geladen met 45-50 ton cement. Hij nam de afslag Vinkeveen. De chauffeur liet het gas los en remde, maar merkte dat de oplegger een andere kant op wilde dan hij. De oplegger kantelde en brak met schotel en al los van de trekker. De trekker bleef daardoor op zijn wielen staan, maar de oplegger kantelde en belandde met zijn linkerkant op de vangrail.

De trekker verloor een behoorlijke hoeveelheid hydraulische olie. Voordat de politie ter plaatse kwam, reden meerdere autos door de olie, waardoor de olie over de afrit werd verspreid. De afrit moest worden afgesloten. Het wegdek is door een reinigingswagen schoongemaakt en de oplegger is door takelwagens weer op zijn wielen gezet. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek naar het ongeval ingesteld. Na de opruimwerkzaamheden werd de afrit vrijgegeven. In de late avonduren en in de nacht is de afrit opnieuw afgesloten geweest om de vangrail te kunnen repareren.

Onder invloed tegen paal

WOERDEN Op dinsdag 8 oktober werd een automobilist aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had gehad.

Rond 23.45 uur reed een 41-jarige automobilist uit Woerden over de Weidebloemenlaan in de richting van de Paardebloemweide. Hij nam de bocht naar de Paardebloemweide niet geheel op een correcte wijze en botste daardoor met de rechtervoorzijde van zijn auto tegen een langs de weg staande betonnen paaltje. Hij slaagde er nog wel in een paar meter naar achteren te rijden, maar door de ontstane schade bleek het daarna niet meer mogelijk om met het voertuig voor- of achteruit te laten rijden.

De politiemensen die ter plaatse kwamen, bemerkten dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,75 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.