Gemeente Amsterdam

|
Amsterdam investeert in flinke opknapbeurt daklozenopvang

Amsterdam investeert in flinke opknapbeurt daklozenopvang

Het college van B&W heeft besloten om ¤ 2,2 miljoen te investeren in het aanpakken van achterstallig onderhoud in diverse dak- en thuislozencentra. Het geld is beschikbaar voor de vijf organisaties die kampen met de meest urgente onderhoudssituatie: het sociaal pension Vrijburg en internaat de Walenburg I van de stichting HVO-Querido, de pensions Gastenburgh en Hekelveld van het Leger des Heils én het sociaal pension Fokke Simonszhuis van de Volksbond. Het college verbindt aan de toekenning van de subsidie diverse voorwaarden. Zo moeten de gebouwen nog minimaal 10 jaar als dak- en thuislozenopvangcentrum gebruikt worden en zullen de instellingen voorafgaand aan de onderhoudswerkzaamheden afspraken maken over de hoogte van de bijdrage van de eigenaar aan het opheffen van het achterstallig onderhoud.
Omdat het om grootschalige werkzaamheden gaat, zullen de bewoners (deels) tijdelijk elders moeten verblijven. Deze opvang regelen de drie betrokken instanties onderling.
De Amsterdamse instanties die zorgdragen voor de dak- en thuislozenopvang hebben aangegeven voor veertien panden geld nodig te hebben voor achterstallig onderhoud. De gemeente heeft echter onvoldoende budget beschikbaar om aan alle wensen tegemoet te komen. In overleg met het Platform Opvangvoorzieningen is daarom besloten het beschikbare budget te verdelen over die instanties die kampen met de meest urgente onderhoudsproblemen.
De beslissing past in het streven van het college om de kwaliteit van de maatschappelijke opvang te verbeteren. De leden van de Raadscommissie Zorg worden schriftelijk over het subsidiebesluit geïnformeerd.

Amsterdam, 9 oktober 2002 Hans Joosten


---


-

© gemeente Amsterdam - 9-10-2002