Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 9 oktober 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: bromfietser en duopassagier gewond
Bij een botsing tussen een personenauto en een bromfiets, dinsdagmorgen op de Diamantlaan in Groningen, raakte de 16-jarige bromfietser uit Eenrum en diens 15-jarige duopassagier gewond. Ze zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 39-jarige automobiliste, een inwoonster van Groningen bleef ongedeerd. De automobiliste sloeg op de Diamantlaan rechtsaf en hinderde hierbij de rechts naast haar rijdende bromfietser die rechtdoor wilde rijden.

Groningen: auto te water
De politie werd dinsdagmiddag gebeld dat er aan het Roeierspad een personenauto in het Eemskanaal was gereden. Duikers van de brandweer hebben een onderzoek ingesteld. In de auto werden geen personen meer aangetroffen. Getuigen verklaarden dat de bestuurder vlak voor het te water raken was vertrokken op een fiets. Na onderzoek naar de eigenaar gaf deze 27-jarige stadjer te kennen dat hij zijn auto op de Timpweg had laten staan met de sleutels in het contact en dat de auto aldaar was weggenomen.

Scheemda: auto in brand geraakt
Op de A7 ter hoogte van Scheemda raakte de personenauto van een 20-jarige Dordrechter dinsdagmiddag spontaan in brand. Terwijl de man richting Scheemda reed werd hij gewaarschuwd dat er rook uit de auto kwam. De man wist de auto op de vluchtstrook te plaatsen, waarna de auto snel in lichterlaaie stond. De brandweer bluste het geheel. De bestuurder was net bij de garage geweest in verband met problemen met de benzineleiding. Vermoedelijk is de auto daardoor in brand geraakt. De auto brandde geheel uit.

Zevenhuizen: rijbewijs ingenomen
Een 24-jarige inwoner van Haulerwijk moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren bij de politie De man reed met zeer grote snelheid over de Oudestreek. Door middel van de laser werd zijn snelheid vastgesteld op 130 km per uur waar slechts 60 km per uur gereden mocht worden. Na zij staande houding werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg de man ene boete opgelegd.

Appingedam: ongeval met letsel
Op de Burgemeester van Iddekingesingel werden dinsdagochtend twee fietser aangereden door een 19-jarige automobilist uit Appingedam. De automobilist had zijn voorruit onvoldoende schoon gemaakt. Toen hij over de singel reed besloeg zijn ruit. Hierdoor zag de bestuurder de beide fietser over het hoofd en reed hen van achteren aan. De beide fietser kwamen ten val en moesten met lichte verwondingen naar een ziekenhuis in Delfzijl worden gebracht. De fietsen werden zwaar beschadigd.

Sappemeer: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagavond van een 53-jarige automobilist uit Oude Pekela het rijbewijs ingevorderd. Betrokkene werd op de A7 bij Sappemeer geklokt op een snelheid van ruim 170 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 120 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontrole
Op de Bovenburen in Winschoten zijn dinsdagmiddag 180 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 13 te hard. De hoogst genoteerde reed 80 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. Op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand (50 km/u) zijn dinsdagmiddag 60 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 19 te hard (hoogste 87 km/u). Op de Meenteweg in Schildwolde (50) werden 5 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst genoteerde reed 83 km/u. Op de Schoolstraat in Musselkanaal (50) zijn dinsdagavond 100 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 12 te hard (84 km/u hoogste).

Hoogezand: bromfietsdieven aangehouden
Een 14 en een 16-jarige inwoner van Hoogezand-Sappemeer zijn dinsdagmiddag op de Nieuweweg in Hoogezand aangehouden voor de diefstal van een bromfiets. De politie zag de beide jongens lopen met de bromfiets en vertrouwde de zaak niet. Toen de jongens in de gaten kregen dat de politieagenten extra belangstelling toonden, smeten ze de bromfiets opzij en zetten het op een lopen. Na een korte achtervolging konden ze in de kraag worden gevat. Al vrij snel bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De beide jongens zijn voor ander onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: softdrugs in beslag genomen bij koffiesjop Bij een koffiesjop aan de Hoofdstraat in Stadskanaal is donderdagmiddag een hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Het gaat om ongeveer 600 gram weed. Tegen de 31-jarige eigenaar uit Groningen is proces-verbaal opgemaakt. De koffiesjop valt niet onder het gedoogbeleid van de gemeente Stadskanaal waarin slechts sprake is van
1 koffiesjop.


Bromfietscontroles
Op de Westerseweg bij Zuidwolde zijn dinsdagmorgen 33 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan bleken 17 bromfietsen te veel vermogen te hebben. Slechts 5 bromfietsen waren technisch geheel in orde. De overige overtredingen betroffen defecte remmen (3), lekke uitlaat (2), geen bel of hoorn (2). Een bromfietser, een 34-jarige inwoner van haren reed tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid. Dat geldt ook voor het besturen van een bromfiets.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)