Politie Amsterdam-Amstelland

Nepvuurwapens op school
9-10-2002. Gistermiddag werd de komst van de politie verzocht op een basisschool in Oud-Zuid. Een docent had twee nepvuurwapens aangetroffen bij twee leerlingen uit groep acht. Hij pakte de op echte vuurwapens gelijkende pistolen af. Het betrof wapens waarmee kleine balletjes geschoten kunnen worden. De ouders schaamden zich voor de situatie en hadden zich niet gerealiseerd dat de nepwapens, die nu vernietigd worden, een probleem konden opleveren.


---

Gevaarlijke cd
9-10-2002. Gisteravond rond tien voor negen raakte een 32-jarige automobilist op de Schepenlaan gewond bij een aanrijding. Hij was vermoedelijk bezig een CD in de CD-speler te stoppen, toen hij van de weg raakte. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit. De man is opgenomen in het ziekenhuis.


---

Verwarde vrouw
9-10-2002. Gisteravond tegen kwart voor vijf werd een 32-jarige vrouw in de Zeilstraat aangehouden omdat zij een nepvuurwapen had. Buurtbewoners hadden de politie gewaarschuwd dat ze een vuurwapen uit haar achterzak had steken. Politiemensen troffen haar aan in een winkel terwijl het pistool duidelijk zichtbaar was. Het wapen bleek nep te zijn. De vrouw maakte een verwarde indruk en werd ingesloten.


---