Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 9-10-2002
persberichten woensdagmorgen 9 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Auto van A28 gedrukt

HOOGHALEN - Een 28 jarige automobilist uit Assen heeft dinsdagmiddag even na half vijf bij de politie gemeld dat hij op de A28 bij Hooghalen met zijn blauwe VW Passat van de weg is gedrukt en tegen de vangrail is gebotst. Een 27 jarige inzittende is met maagklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Het ongeval zou veroorzaakt zijn door de bestuurder van een zwarte Alfa Romeo. Volgens de melder werd hij gepest door de bestuurder van de Alfa die hinderlijk en met wisselende snelheden voor hem bleef rijden. Ook zou die bestuurder enkele malen plotseling hebben geremd. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de man uit Assen de berm in en belandde hij uiteindelijk tegen de vangrail. De Alfa is, na nog een paar maal met de alarmlichten te hebben geseind, doorgereden. Getuigen worden verzocht zich bij te melden politie Drenthe.

Verkeerd gekeerd

HOOGEVEEN - Bij een verkeersongeval op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen zijn dinsdagmiddag drie mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Een 31 jarige automobilist uit Hoogeveen wilde op de kruising met de Mr. Cramerweg komende van de Buizerdlaan draaien rond de middenberm om vervolgens via de andere kant weer de Buizerdlaan op te rijden. Hij zag daarbij de auto over het hoofd van een 23 jarige automobilist uit het Poolse Turek. De drie gewonden konden na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Beide autos zijn met aanzienlijke schade afgesleept.

Pony gedood bij aanrijding

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Een amazone (leeftijd niet bekend) uit Gasselternijveenschemond is dinsdagmiddag met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal nadat ze op de Noordzijde in haar woonplaats was aangereden door een auto, bestuurd door een 47 jarige man uit Roderesch. Haar pony was op slag dood. Het ongeluk gebeurde toen ze vanachter een hoge heg plotseling de weg opreed.

Autos gestolen

EMMEN - Een 46 jarige inwoonster van Emmen heeft dinsdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van haar auto. De auto stond geparkeerd op de Warmeerweg. Het gaat om een rode Opel Kadett Caravan met het kenteken XY-22-GV.

HOOGEVEEN - In Hoogeveen is dinsdag een grijze VW Golf gestolen. De auto met het kenteken YX - 10 - KD stond geparkeerd op de Jacob Elemastraat. De 37 jarige eigenaresse uit Linde had haar auto s morgens geparkeerd. Toen ze tegen vijf uur naar huis wilde was de auto weg.

Dieseldieven

DWINGELOO - De 56 jarige eigenaar van een transportbedrijf uit Dwingeloo heeft maandagavond twee mannen overlopen die bezig waren diesel over te pompen uit een van zijn vrachtautos. De dieven gingen er vandoor met achterlating van twee jerrycans een paar slangen en een pompje. De dieven zijn niet meer aangetroffen.

Niet verzekerd en geen helm

ASSEN - De politie van Assen heeft dinsdagmiddag twee jeugdige bromfietsers bekeurd omdat ze op de Smetanalaan zonder helm om een bromfiets reden. Bovendien bleek bij controle dat de bromfietsen niet verzekerd waren.