Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen
LELYSTAD Met de hulp van toezichthouders hield de politie dinsdagmiddag een 45-jarige Amsterdammer aan op verdenking van diefstal van een fiets op het Stationsplein. Dankzij de melding van de toezichthouders, ging de politie op zoek naar de verdachte. Zij troffen de man die aan het signalement voldeed, met fiets in de buurt van de Wold aan. Zij hield de verdachte aan. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de fiets, die van de verdachte in beslag is genomen. DRONTEN Dinsdagavond hield de politie op de Dronterringweg een 43-jarige automobilist uit Swifterbant aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen dat de auto slingerde en hielden de bestuurder staande. Omdat zij alcohol roken, werd hij verdacht van het rijden onder invloed en is aangehouden. Op het bureau blies hij 1,17 promille. De verdachte kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is hij heengezonden. EMMELOORD Op de Constructieweg is een 44-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor het rijden onder invloed. Toen de politie hem op alcohol wilde controleren, kon of wilde hij niet meewerken. Hij is aangehouden en deed op het politiebureau een ademanalyse. De verdachte blies 0,64 promille. Met een boete is de 44-jarige heengezonden.

Brand
ALMERE Dinsdagmiddag woedde brand in een woning in een flat op de Pastelstraat. De brandweer bluste de brand die vermoedelijk door een keukenapparaat ontstaan is. Twee bewoners die al uit de woning waren, zijn per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De brandweer haalde katten uit een aangrenzende woning. Een daarvan is meegenomen door de dierenambulance. De brandweer ontruimde de flat en de aanwezigen zijn door GGD-personeel gecontroleerd. De politie heeft geassisteerd.
EMMELOORD Hulpverleners rukten dinsdagavond uit voor een woningbrand op de Espelerweg. De politie trof de bewoners buiten aan. Uit een huishoudelijk apparaat op de eerste verdieping was rook gekomen en een bewoner had zelf de brand geblust. De brandweer heeft de zaak verder afgehandeld.

Ongeval
ALMERE Op de Brikweg bij een bouwgebied raakte dinsdagmiddag een 30-jarige motorrijder gewond (onbekend welk letsel). Het is nog onduidelijk waarom de man ten val is gekomen. GGD-personeel bracht de motorrijder naar het Flevoziekenhuis. De politie nam de motor mee naar het bureau.