Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 2 en 9 oktober 2002

DOE MEE AAN DE ACTIE 'EEN TON VOOR WATER'!

Afgelopen zondag is op de Andere Mèrt de campagne 'Een Ton voor Water' van start gegaan. In deze campagne, die wordt georganiseerd door de gemeente Geldrop en het COS Oost-Brabant, staat de wereldwijde beschikbaarheid van voldoende en gezond zoet water centraal. Met de aankoop van een regenton kunt u enerzijds zelf water besparen en anderzijds meewerken aan de wereldwijde watervoorziening. Per verkochte regenton stelt de gemeente namelijk 2,50 beschikbaar voor een samenwerkingsproject in Burkina Faso en 2,50 voor NOVIB.

Als u mee wilt doen aan deze actie, kunt u kiezen tussen een standaardton van 240 liter ( 23,95) en een luxe ton van 190 liter met houtnerfprint ( 31,95). Deze prijzen zijn extra laag, aangezien de gemeente Geldrop een bijdrage levert in de aankoopprijs van 9,50 per ton. Dit aanbod is alleen geldig voor de inwoners van de gemeente Geldrop.

WERKING
Bij de tonnen worden een vulautomaat met een zomer- en een winterstand en een grof bladfilter bijgeleverd. Als het regent wordt de ton automatisch met water gevuld. Op het moment dat de ton tot de vulslang gevuld is, loopt het overtollige water via de regenpijp naar het riool. De tonnen zijn vorstbestendig en laten weinig licht door, wat gunstig is voor de waterkwaliteit. Bij de aankoop van een ton krijgt u een uitgebreide instructiehandleiding. U kunt de tonnen van tevoren komen bekijken in het gemeentehuis aan de Hofstraat en de Heuvel.

TON BESTELLEN
U kunt een regenton bestellen van 30 september tot en met 31 oktober aanstaande. Hiervoor moet u de eerder genoemde bedragen ( 23,95 of 31,95) overmaken op rekeningnummer 285002686, ten name van gemeente Geldrop. Vermeld duidelijk de volgende gegevens bij uw bestelling:
* 'actie regentonnen';

* welke regenton u bestelt (standaardton of luxe ton);
* het adres waar de regenton afgeleverd moet worden;
* uw telefoonnummer.

Uw regenton zal thuis bezorgd worden door vrijwilligers van de Stichting Burkina Faso. U wordt later geïnformeerd over de datum en het tijdstip waarop de ton wordt afgegeven.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Marcus. Zij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893938.