Ingezonden persbericht

De nieuwste doorbraak van Creative op het gebied van pc-audio: 6.1 pc-luidsprekers met ondersteuning voor Dolby Digital Surround EX

Amsterdam, 9 oktober 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative Inspire 6.1 6700-luidsprekers aan. Dit 6.1 pc-luidsprekersysteem, dat ondersteuning biedt voor Dolby Digital® Surround EX bij gebruik van een Sound Blaster Audigy 2-geluidskaart, is uitgerust met een subwoofer en zes satellieten. De luidspreker middenachter zorgt voor een zeer realistische geluidsweergave bij DirectSound® 3D-games, Dolby Digital Surround EX DVD-films en digitale muziek.

De Inspire 6.1 6700, die per direct leverbaar is, biedt een nauwkeurige, uiterst krachtige geluidsweergave die luisteraars een opmerkelijk zuivere, ruimtelijke en intense geluidservaring geeft bij het beluisteren van meerkanaals pc-games en films. Het extra geluidskanaal middenachter levert cruciale informatie bij DirectSound 3D-games en biedt de gebruiker een veel soepeler 'overgangseffect' terwijl het geluid zich voortbeweegt.

"Dit systeem voldoet aan dezelfde hoge normen als de andere producten in de Creative Inspire luidsprekerreeks", legt Leonardo Colucci, brand manager voor luidsprekers bij Creative Labs Europe, uit. "We zijn uitgegaan van de satelliet- en subwoofertechnologie die we hebben geïntroduceerd met het Creative Inspire 5.1 Digital 5700-systeem en hebben die verder uitgebouwd tot deze buitengewoon fraaie toevoeging aan ons assortiment", zo vervolgt hij.

"Dit systeem heeft alles wat gamers nodig hebben om optimaal te kunnen genieten van de nieuwste 6.1-versies, met extreem heldere spraak, nauwkeurige positionering en realistische geluidsperspectieven, zowel voor/achter als links/rechts", voegt hij eraan toe. "En ook filmfanaten zullen in hun nopjes zijn met de prestaties van dit systeem bij Dolby Digital EX-films, vooral wanneer zij ook gebruikmaken van onze nieuwe Sound Blaster® Audigy(tm) 2-geluidskaarten", zegt hij tot besluit.

De Creative Inspire 6.1 6700 heeft een dynamische frequentierespons tussen 40Hz en 20kHz, waardoor de gebruiker verzekerd is van een zuiver uitvoerbereik. Het systeem biedt een totaal vermogen van 82 Watt RMS voor 6.1 positionele audio bij EAX- en Microsoft® DirectSound 3D-games en vormt het perfecte systeem voor Dolby Digital Surround EX-films. Bij gebruik in combinatie met de nieuwe Sound Blaster Audigy 2 kunnen gebruikers genieten van geluid uit zes luidsprekers en de subwoofer. Zij kunnen echter ook de CMSS®-upmixfunctie (Creative Multi-Speaker Surround) inschakelen om een 6.1-geluidsveld te creëren als zij de luidsprekers gebruiken in combinatie met een Sound Blaster 5.1-geluidskaart.

Het systeem bestaat uit vijf satellieten, elk met 8 Watt RMS, en een luidspreker middenvoor van 20 Watt RMS. Al deze satellieten zijn gebouwd met behulp van de Creative IFP(tm)-ontwerptechnologie (Image Focusing Plate), die gebruikt maakt van een gebogen klankschot en een speciaal vormgegeven driver flare voor een nog nauwkeuriger geluid zonder concessies te doen aan de toonbalans. De subwoofer van 22 Watt RMS is uitgerust met een dubbele flared poort die een ononderbroken luchtstroom mogelijk maakt voor een nog betere basweergave en met een lange 6,5-inch driver voor een optimale basklank. Gebruikers kunnen dit krachtige systeem zonder problemen bedienen met behulp van de compacte afstandsbediening.

Beschikbaarheid
De Creative Inspire 6.1 6700-luidsprekers zijn medio oktober beschikbaar. De adviesprijs bedraagt EUR139,-.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testprodukten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

© Copyright 2001. Creative Technology Ltd. Creative en Sound Blaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd. Alle overige merknamen en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.