Ingezonden persbericht


Persbericht

Vinden.nl introduceert bieden op zoekresultaten.

Amsterdam - 9 oktober 2002 Vanaf vandaag biedt Vinden.nl als eerste Nederlandse zoekmachine iedereen de mogelijkheid om middels een positieveiling de eerste positie bij de zoekresultaten te bereiken. In navolging van grote Europese landen en de VS heeft Vinden.nl in samenwerking met QualiGO de Nederlandse primeur.

Via de site van Vinden.nl wordt de mogelijkheid geboden online een account te openen en daar per gewenste zoekterm een bod per bezoeker uit te brengen. Vinden.nl toont haar bezoekers vervolgens maximaal vijf zogenaamde gesponsorde resultaten naast de reguliere zoekresultaten. Al met een startbedrag van 100 Euro is het mogelijk een veilingaccount te openen. Wanneer bezoekers naar de site worden gebracht wordt dit verrekend met het accountsaldo: Pay-per-Click. Daarbij kan worden gekozen voor eigen opgave van de zoektermen of om dit geheel kosteloos via Vinden.nl door het Customer Service Center van QualiGO te laten verrichten.

Uit onderzoek is gebleken dat 97% van alle internetgebruikers in Nederland bij het gebruik van zoekmachines niet verder kijkt dan de eerste 30 zoekresultaten. Daarmee is de noodzaak van een goede positionering aangegeven. Dit betekent dat voor de meerderheid van ondernemingen de sleutel tot succes ligt in positionering zoekmachines. Middels het systeem van QualiGO in combinatie met de bezoekers van Vinden.nl heeft een ieder de mogelijkheid om een nummer 1 positie te bereiken en direct een groot deel van de Nederlandse internetpopulatie te bereiken.

De minimale inzet per bezoeker is 0,20 Euro. Binnen 3-5 dagen is de aanmelding (na een redactionele controle, om de kwaliteit van de aanmeldingen te waarborgen) beschikbaar op het internet. De resultaten zijn te zien op Vinden.nl, QualiGo, en partner sites.

Over Vinden.nl
Vinden.nl is een meta-zoekmachine die optimale resultaten geeft, omdat het gebruik maakt van de beste resultaten van andere zoekmachines en deze combineert. Daarnaast biedt Vinden.nl op haar website diverse andere zoekfuncties om een zo compleet mogelijke Nederlandstalige zoekportal te creëren.

Vinden.nl maakt deel uit van Quote Media, uitgever van de tijdschriften ELLE, ELLE Wonen, ELLE Eten, Santé, Quote, Quote Finance, Emerce en diverse Quote gidsen. Daarnaast is Quote Media sinds 2000 gestart met E-commerce. Deze tak is gevestigd in Amsterdam-Osdorp.

Over QualiGO Nederland
QualiGO GmbH is een van oorsprong Duitse organisatie, gevestigd in Konstanz aan het Bodenmeer tegen de Zwitserse grens. Inmiddels heeft de organisatie 35 medewerkers in Duitsland en vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Ca. 1 miljoen posities zijn op dit moment al door middel van positieveiling tot stand gekomen voor ruim 2000 verschillende organisaties.