Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

09-10-2002
Ontwerp-Visie wonen en werken

ONTWERP-VISIE WONEN EN WERKEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken hierbij bekend, dat de ontwerp-Visie Wonen en Werken vanaf 10 oktober 2002 in het gemeentehuis voor iedereen gedurende vier weken ter inzage ligt.

De visie biedt inzicht in de bestaande en gewenste ruimtelijke kwaliteit van woon- en werkgebieden in de gemeente Duiven. Tevens is een inventarisatie gemaakt van mogelijke ontwikkelingslocaties voor nieuwbouw binnen de bebouwde kom (inbreidingslocaties) en erbuiten (uitbreidingslocaties) tot 2015.

Het betreffen grotendeels de locaties die al eerder in het bestaande gemeentelijk structuurplan uit 1999 waren opgenomen en die al in uitvoering zijn of nog zullen komen. Dat zijn bijvoorbeeld de locaties De Nieuweling, Diesfeldt, Binnenweide en De Ploen. Het college stelt in aanvulling hierop nog twee kleine uitbreidingslocaties voor: Plakse Weide en Kloosterkamp II met een geschatte capaciteit van respectievelijk 200 en 100 woningen.

De Visie Wonen en Werken is een ontwerp-beleidsnota en is nog niet door de gemeenteraad vastgesteld. Eerst wordt gelegenheid tot inspraak geboden en vindt er nadere afstemming plaats met de provincie Gelderland en het Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Ook zal de lokale en regionale woonbehoefte nader onderzocht worden. Naast de mogelijkheid tot schriftelijke inspraak zal ook een maatschappelijk debat plaatsvinden, bijvoorbeeld in de vorm van een forumavond.

Gedurende de genoemde termijn (10 oktober tot 7 november 2002) is eenieder bevoegd schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de ontwerp-visie kenbaar te maken. Indien u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken, dient u uw zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven.

Voor inzage van de stukken en verdere informatie kan men zich wenden tot de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken. Deze afdeling is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt (0316-279380).