Gemeente Ede

Nummer 237 / Ede, 8 oktober 2002

Condoleanceregister in raadhuis:
Uitstel van commissievergaderingen gemeente Ede na overlijden Prins Claus

Het overlijden van Prins Claus op 6 oktober heeft bij de gemeente Ede geleid tot een aantal wijzigingen in bijeenkomsten en activiteiten. De drie openbare commissievergaderingen, gepland in de periode tot en met dinsdag 15 oktober, zijn uitgesteld. Burgemeester en wethouders van Ede hebben hun medewerking aan officiële openingen van tentoonstellingen en vergelijkbare activiteiten afgelast. Vanaf woensdag 9 oktober 09.00 uur is er gelegenheid in de expositieruimte van het raadhuis het condoleanceregister voor de overleden Prins Claus te ondertekenen.

Geen commissievergaderingen
In het raadhuis in Ede waren in deze periode enkele commissievergaderingen vastgesteld. Deze zijn tot nader bericht uitgesteld. Het gaat om de raadscommissie Algemene zaken & Middelen op woensdag 9 oktober, de commissie Ruimtelijke ontwikkeling op donderdag 10 oktober en een extra bijeenkomst van de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen over de begroting 2003 op dinsdag 15 oktober. Tot dit uitstel is besloten zoals ook landelijk bij de Tweede Kamer en elders commissievergaderingen afgelast zijn.

Representatietaken
Burgemeester en wethouders hebben een aantal representatieve taken en activiteiten afgezegd. Dat zijn onder meer de officiële opening donderdagmiddag van de tentoonstelling Duurzaam Bouwen in de expositieruimte van De Doelen en van de fietsverlichtingsactie zaterdag op het Maanderplein in Ede. Deze activiteiten gaan overigens wel door, maar dan zonder een officieel tintje bij de start.

Condoleanceregister
Met ingang van woensdagmiddag 9 oktober kunnen inwoners van de gemeente Ede in het raadhuis het officiële condoléanceregister tekenen. Burgemeester en wethouders starten daarmee om 9.00 uur. Belangstellenden, die hun medeleven willen betuigen, kunnen terecht in de expositieruimte van het gemeentehuis, via de hoofdingang Bergstraat 4 in Ede. Het register is geopend op de volgende tijden:
* woensdag 9 oktober van 9.00 - 17.30 uur;
* donderdag 10 oktober van 8.30 - 17.30 uur;
* vrijdag 11 oktober van 8.30 - 21.00 uur;
* zaterdag 12 oktober van 10.00 - 17.00 uur;
* maandag 14 oktober van 8.30 - 21.00 uur; en
* dinsdag 15 oktober van 8.30-17.30 uur.

Het register zal daags na de uitvaart en bijzetting van het stoffelijk overschot van Prins Claus in Delft naar de Koninklijke familie worden gestuurd.

Vlaggenprotocol

De gemeente vlagt volgens het officiële protocol. Aan inwoners wordt gevraagd desgewenst dit protocol te volgen. De vlaginstructie luidt: de Nederlandse vlag hangt halfstok zonder wimpel tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting. De vlag hangt uit tot zonsondergang. Indien de vlag verlicht is, mag deze ook `s avonds en `s nachts worden uitgehangen.