Ingezonden persbericht

NIEUWE CREATIVE WEBCAM PRO Ex MET GEAVANCEERDE SENSORTECHNOLOGIE BIEDT AFBEELDINGEN VAN TOPKWALITEIT

Amsterdam, 9 oktober 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative® WebCam(tm) Pro Ex aan. Dit aantrekkelijk vormgegeven apparaat is uitgerust met een geavanceerde CCD-sensor die de best mogelijke resultaten biedt bij stilstaande beelden, video en videoconferenties. Voor gebruikers die uitmuntende prestaties eisen van een vaste webcam, vormt dit de keuze bij uitstek en een essentieel onderdeel van elke pc-omgeving. De WebCam Pro Ex is tevens geschikt voor gebruik op een notebook, dankzij de speciale adapter waarmee het aan het scherm kan worden vastgeklemd. Dit apparaat voorziet daardoor in de behoeften van een toenemend aantal zakelijke en particuliere gebruikers die hun notebook als tweede systeem of als vervanging voor een desktop-pc gebruiken.

Creative biedt gebruikers uitmuntende visuele prestaties door over te stappen op de technologie voor digitale camera's en te kiezen voor een CCD-sensor. Deze biedt een resolutie van 640x480 pixels, waardoor stilstaande beelden en video met een buitengewoon hoge resolutie mogelijk worden. Door deze aanpak kan worden voorzien in de behoeften van gebruikers met hogere kwaliteitseisen en wordt een systeem geleverd dat ideaal is voor zowel zakelijke toepassingen als thuisgebruik. De WebCam Pro Ex legt scherpe, gedetailleerde stilstaande beelden tot 1024x768 (geïnterpoleerd) vast, op video is dit tot 640x480 en tot 30 frames per seconde, zelfs bij een matige verlichting. Het systeem ondersteunt tevens 24-bits kleuren, waardoor de kwaliteit van de vastgelegde beelden zelfs nog beter wordt. Een USB 1.1-interface waarborgt een eenvoudige koppeling en biedt gebruikers uitgebreide aansluitmogelijkheden.

Als antwoord op de groeiende vraag naar voorzieningen voor videoconferenties worden een hoofdtelefoon met microfoon en Microsoft® NetMeeting® meegeleverd met de WebCam Pro Ex, waardoor dit apparaat een kant-en-klare optie vormt voor toepassing in een online, interactieve omgeving. Andere meegeleverde softwarepakketten omvatten Creative PC-CAM Center, waarmee de gebruiker alle camera-instellingen en opties voor beeldregistratie en archivering volledig onder controle heeft; Creative WebCam Monitor, dat gebruikmaakt van geavanceerde voorzieningen voor bewegingsdetectie om een opname te maken als iets of iemand in de buurt van de WebCam komt en dat deze afbeelding zelfs naar een website kan versturen; en Ulead PhotoExpress 4.0 My Custom Edition, het bekroonde programma voor fotobewerkingen, beeldoptimalisatie en creativiteit. De voorziening voor bewegingsdetectie van het systeem kan tevens worden gebruikt in combinatie met Sony® PlayStation® 2-games, zoals 'Police 24/7' van Konami®.

Geraldine Lee, Europees Brand Manager voor WebCams bij Creative vertelt: "Onze nieuwe WebCam uit het topsegment biedt gebruikers van desktop-pc's en notebooks de zekerheid dat de beelden hun streven naar een betere kwaliteit reflecteren. Dit is altijd al van groot belang geweest voor de enthousiaste privé-gebruiker. En het wordt ook steeds belangrijker voor zakelijke gebruikers, die investeren in voorzieningen voor videoconferenties om reiskosten terug te dringen en besluitvormingsprocessen te versnellen.

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijs voor de Creative® WebCam(tm) Pro Ex bedraagt EUR 89,-. De webcam is medio oktober beschikbaar.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testprodukten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

© Copyright 2001. Creative Technology Ltd. Creative en Sound Blaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd. Alle overige merknamen en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.