Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-10-2002
1e persbericht 9 oktober 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Kempensebaan is tussen dinsdag 23.05 uur en woensdag 7.05 uur een paarse Volvo S40 met het kenteken NV-PL-99 gestolen.

Eindhoven: Agressieve winkeldief
In een winkel op de Vrijstraat is dinsdag rond 19.45 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd door het personeel betrapt tijdens het wegnemen van een zak snoep. Toen de man hierop staande werd gehouden door het personeel sloeg hij een personeelslid en een ander personeelslid werd gekrabd. De man is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden In zijn woning in de Trompstraat is dinsdag rond 15.50 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto op de Dr. Poletlaan op vrijdag 4 oktober jl. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Roostenlaan is dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden tien bekeuringen uitgedeeld. Drie voor het niet dragen van een helm, twee voor het niet dragen van de autogordel, één voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, één voor het ten onrechte voeren van een oranje plaatje, één voor het rijden zonder verlichting op een bromfiets, één voor een verlopen APK en één voor het te hard rijden.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Op de kruising Hurksestraat Noord Brabantlaan is dinsdag tussen 16.45 en 17.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. Hierbij werden vier bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood en één voor het niet volgen van de juiste rijrichting.

Eindhoven: Bromfietser zonder helm beledigt agent Op de Mathildelaan is dinsdag rond 19.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte zonder helm op een bromfiets rijden. Toen hij hierop werd aangesproken schold hij de politie uit. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Cliviastraat is dinsdag rond 18.00 uur een 39-jarige man uit Eindhoven door een onbekende man mishandeld. De onbekende fietste kort daarvoor op de Aalsterweg tegen het achterwiel van het slachtoffer aan. Hierop ontstond een woordenwisseling. Vervolgens is het slachtoffer doorgefietst. De onbekende achtervolgde de man echter. Toen de man op de Cliviastraat van zijn fiets stapte sloeg de onbekende hem. Het slachtoffer liep hierdoor verwondingen aan zijn arm en vinger op. De dader is een man van ongeveer 40 jaar met een slank postuur. Hij is ongeveer 1.90 meter en heeft kort donker haar en een smal gezicht. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een halflang zwart lederen jack.

Eindhoven: Woningbrand
In een woning aan de Verdistraat is in de nacht van dinsdag op woensdag brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Er was op het moment van de brand niemand in de woning. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een brandende kaars.

Helmond: Verdachten van inbraak aangehouden
In een auto op een parkeerplaats aan de Nemerlaerhof zijn woensdag rond 4.55 uur twee Poolse mannen van 21 en 26 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van een inbraak in een kantine aan de Nemerlaerhof. De dader kwam binnen door een bovenlicht open te breken. Uit het pand werden een paar honderd Euro, snoepgoed en een nog onbekend aantal cds weggenomen. Naast de auto van de verdachten stond nog een tweede auto die mogelijk van diefstal afkomstig is. Beide voertuigen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Gewapende overval
Op de Hendrik Herpstraat vond dinsdagavond rond 22.30 uur een gewapende overval op een woning plaats. De bewoonster van het pand opende de deur toen aangebeld werd. Hierop drongen een aantal onbekende mannen met een bivakmuts de woning binnen. Zij bedreigden de man en vrouw in de woning met een vuurwapen en eisten geld. De bewoners hebben zich verzet waarop de daders zijn gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf het Maurickplantsoen is in de nacht van dinsdag op woensdag een rode Opel Kadett met het kenteken YB-76-YZ gestolen.

Helmond: Autogordelcontrole
Op de Mierloseweg is woensdag tussen 8.45 en 11.00 uur een autogordelcontrole gehouden. Hierbij werden 12 personen bekeurd.

Aarle Rixtel: Snelheidscontrole
Op de Helmondseweg zijn dinsdag tussen 16.00 en 17.45 uur 711 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 192 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u.

Budel Schoot: Verdachten van inbraak in woning aangehouden Na een onderzoek zijn dinsdagochtend een 17-jarige inwoner van Budel en een 13-jarige jongen uit Budel Schoot aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een woning aan de J. Clementstraat op 26 juni jl. Hier werd een achterdeur opengebroken. Uit de woning werden een spelcomputer, een computerspel, een GSM en fotocamera weggenomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg is dinsdagavond tussen 19.15 en 21.40 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 433 voertuigen zijn gecontroleerd. 107 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 147 km/u.

Geldrop: Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast Na een melding van wateroverlast in een woning aan de Reinoutlaan trof de politie een hennepkwekerij in het pand aan. De 100 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 36-jarige bewoonster van het pand en een 45-jarige Eindhovenaar die in het pand aanwezig was zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Etenswaren gestolen
Uit een sportcomplex aan de Zwembadweg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee dozen met worstenbroodjes en enkele flesjes frisdrank gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Eersel: Onder invloed
Op de Kapelweg is woensdag rond 1.30 uur een 35-jarige automobilist uit Eersel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Woninginbraak
In een woning aan de Gastakker is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door aan de zijkant van het pand een raam open te breken. Uit de woning werden autosleutels, een rijbewijs, een portemonnee met ongeveer 100 Euro en een bankpasje weggenomen. Met de autosleutels werden vervolgens een grijze Audi A4 met het kenteken 30-GV-SL weggenomen en een groene Volkswagen Polo met het kenteken 43-JB-RT.

Someren: Dief overlopen
Op de Floreffestraat is dinsdag rond 17.30 uur een inbreker overlopen door de bewoner van het pand. De bewoner zag plotseling een onbekende in zijn achtertuin. Toen de onbekende de bewoner zag rende deze hard weg en sprong in een gereedstaande auto. Uit onderzoek bleek dat uit een tuinhuisje een koffiezetapparaat was weggenomen.

Valkenswaard: Automobilist onder invloed botst tegen paaltjes Op de Leenderweg is woensdagochtend rond 3.40 uur een 63-jarige automobilist uit Valkenswaard de controle over zijn voertuig verloren en tegen twee paaltjes, die op het trottoir stonden, gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage uit van ruim 0,80. De man kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Alcoholcontrole
Op de Eindhovenseweg is dinsdagavond tussen 20.15 en 22.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 48 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Twee hiervan bleken teveel gedronken te hebben. Bij een 54-jarige automobilist uit Valkenswaard werd een promillage van ruim
1,20 vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Bij een 44-jarige automobilist uit Valkenswaard werd een promillage van ruim
1,35 vastgesteld. Deze man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen beiden wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Verdachten van woninginbraak aangehouden Op het politiebureau in Valkenswaard is dinsdag rond 8.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen wordt, samen met een 17-jarige Eindhovenaar die maandag rond 17.25 uur reeds op het politiebureau werd aangehouden, verdacht van een inbraak in een woning aan de Hermelijnlaan in Waalre in het weekend van 15 en 16 juni jl. Uit de woning werd een geldbedrag van ruim 1000 Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.