Gemeente Moerdijk


WEGWERKEN ACHTERSTALLIG ONDERHOUD GEMEENTELIJKE WATERGANGEN

Het college stelt de gemeenteraad voor een bedrag van 1.355.000,- beschikbaar te stellen. Dit bedrag is nodig om het achterstallig onderhoud aan de gemeentelijke watergangen weg te werken.

De gemeente draagt het beheer van haar watergangen (dit zijn de sloten en de bermen bij de sloten) over aan waterschap Land van Nassau. Het Land van Nassau accepteert het beheer van de watergangen alleen, als de gemeente het achterstallig onderhoud wegwerkt. Dat betekent dat de gemeente de watergangen laat uitbaggeren en de beschoeiing laat herstellen.

Met deze klus is enige haast geboden. De Flora- en Faunawet verbiedt namelijk na 1 april te baggeren. Omdat met de werkzaamheden ongeveer 2 maanden gemoeid zijn, is gepland uiterlijk eind januari van start te gaan.

Uitstel van de baggerwerkzaamheden tot 2004 of 2005 betekent een kostenverhoging van 150.000,-. Het college vraagt aan de gemeenteraad een bedrag van 1.355.000,- beschikbaar te stellen om de kosten van de werkzaamheden te dekken. Deze kosten komen dan ten laste van de hiervoor opgebouwde reserve.

Op dit moment zijn de exacte kosten van het werk nog niet bekend. Zodra hierover duidelijkheid is informeert het college de raad.

Laatst gewijzigd 9 oktober 2002