Gemeente Zoetermeer

Rampenoefening in Zoetermeer

Maandag 7 oktober is in Zoetermeer een rampenoefening gehouden om de paraatheid en de slagvaardigheid van de gemeentelijke rampenbestrijdingsorganisatie te testen. Alle uitvoerende diensten zoals gemeente, brandweer, politie en ambulancedienst werkten mee aan de oefening.

De oefening werd gehouden bij R.K. scholengemeenschap Alfrink College. De oefening was met name gericht op de deelprocessen CRIB, Centraal Registratie en Informatie Bureau, dat de slachtoffers registreert en CRAS, Centrale Registratie Afhandeling Schade, dat de schademeldingen registreert.

Rond 9.00 vond een (zogenaamde) explosie plaats in de school. Bij de explosie vielen drie 'gewonden' die verzorgd werden door de ambulancedienst. 350 leerlingen werden geëvacueerd. 100 leerlingen werden per bus naar het Aquapark Keerpunt gebracht, de overige leerlingen werden opgevangen op de school zelf.

Bij Aquapark Keerpunt werden de evacués opgevangen, geregistreerd en konden ze hun schade melden.

De crisisstaf, leden van de gemeenteraadcommissie Bestuur en Veiligheid en vertegenwoordigers van de locale pers volgden de oefening in een bus. De bus stopte eerst bij de ontruiming van het Alfrink College daarna bezocht de bus de actiecentra in het Stadhuis en vervolgens bracht het gezelschap een bezoek aan de orampenoefeninganglocatie het Keerpunt.

Na afloop kwamen alle medewerkers aan de oefening bijeen voor een evaluatie in de raadzaal. De conclusie was dat de oefening naar alle tevredenheid is verlopen.

Laatste wijziging: 9-10-2002